Elárverezik a Beatles első lemezszerződését

London |

<div>Ritka Beatles-emléktárgyakra, köztük a zenekar első lemezszerződésére, valamint a John Lennon és Yoko Ono Ágyban a békéért elnevezésű 1969-es akciójának montreali állomásáról származó papírdarabra licitálhatnak az érdeklődők egy szeptemberi árverésen.</div><div>&nbsp;</div>

A hatoldalas dokumentum, amely az 1961-es My Bonnie című szám felvételéhez vezetett, várhatóan 150 ezer dollárért cserél gazdát a Heritage Auctions szeptember 19-ére meghirdetett New York-i árverésén.    A szerződést Bert Kaempfert német producer ajánlotta fel a liverpooli bandának, amely akkoriban hamburgi klubokban zenélt. Annak ellenére, hogy a My Bonnie nem hódította meg a slágerlistákat, a zenekarnak - akkor még Pete Best-tel a dobok mögött - sikerült felkelteni vele Brian Epstein figyelmét, aki meg is nézte a bandát a liverpooli The Cavern Clubban és a többi ma már történelem.    A dokumentum a 2012-ben elhunyt Uwe Blaschke grafikus-tervező és Beatles-szakértő gyűjteményébe tartozik. "Valószínűleg ez a történelmileg legjelentősebb Beatles-dokumentum, amely valaha árverésre került" - mondta Dean Harmeyer, az aukciósház munkatársa.    A németül írt szerződésben a zenekart Beat Brothersre keresztelték át, mondván, hogy a helyi poprajongók nem tudnának egy The Beatles nevű bandához kötődni, és egy Tommy Sheridan nevű énekes kísérőzenekaraként jelölték meg az együttest.    A szeptemberi aukción mintegy 300 tételre licitálhatnak az érdeklődők. Az emléktárgyak nagy része a banda Hamburgban töltött éveiből (1960-1962) származik, köztük egy képeslap, amelyet Ringo küldött a nagymamájának - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.    Az izgalmasabb tételek közé tartozik egy papírdarab, amely John Lennon és Yoko Ono Ágyban a békéért elnevezésű akciójának montreali állomásáról származik és amelyet az elválaszthatatlan művészpár is aláírt. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?