Eladó Rowling széke

Kalapács alá kerül J. K. Rowling széke, melyen ülve a Harry Potter-regény-folyam első két részét írta.New York. A Heritage aukciósház április 6-án tartja az árverést, amelyen erre a hétköznapi külsejű székre is licitálni lehet, a kikiáltási ár 45 ezer dollár.

Kalapács alá kerül J. K. Rowling széke, melyen ülve a Harry Potter-regény-folyam első két részét írta.

New York. A Heritage aukciósház április 6-án tartja az árverést, amelyen erre a hétköznapi külsejű székre is licitálni lehet, a kikiáltási ár 45 ezer dollár. A bútordarab annak a négy régi, össze nem illő széknek az egyike, amelyek az akkor súlyos anyagi gondokkal küzdő írónő lakásában álltak.

A széket korábban többször is elárverezték, először maga a szerző, aki egy 2002-es jótékonysági aukción 21 ezer dollárt kapott érte, majd az eBay-en 29 ezer dollárért vitték el. Mielőtt Rowling a az aukcióra felajánlotta volna, támlájának léceit felirattal dekorálta: „Lehet, hogy nem találsz szépnek, de ne ítélj a látszat alapján”. Arannyal és rózsaszínnel dedikálta is a támla vízszintes lécét, az ülésre körbe pedig ezt írta: „Ezen a széken ülve írtam a Harry Pottert”.

Arannyal és rózsaszínnel dedikálta is a támla vízszintes lécét, az ülésre körbe pedig ezt írta: „Ezen a széken ülve írtam a Harry Pottert”. A keresztléceken Hermione Granger és Ron Weasley, valamint a Roxfort varázslóiskolabeli házuk, a Griffendél neve is kibetűzhető. A székhez egy levél is jár. Ez áll benne: „Kedves új széktulajdonos! Kaptam négy különböző széket 1995-ben, ez volt a legkényelmesebb, ezért lett állandó helye az írógépem előtt, amelyen a Harry Potter és a bölcsek kövét, valamint a Harry Potter és a Titkok Kamráját írtam. Nosztalgikus énem szomorúan int búcsút neki, a hátam azonban nem”. A jelenlegi eladó egy angol gyűjtő, aki nem szeretné kilétét felfedni. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?