Együtt a zenéért – Magyarországon

Az mp3 és a cédéírók felbukkanása alapjaiban rázta meg a világ zenepiacát: zenészek, kiadók és politikusok együttes erővel sem tudnak látványos eredményeket felmutatni az illegális zeneletöltés és cédémásolás elleni harcban.

Az mp3 és a cédéírók felbukkanása alapjaiban rázta meg a világ zenepiacát: zenészek, kiadók és politikusok együttes erővel sem tudnak látványos eredményeket felmutatni az illegális zeneletöltés és cédémásolás elleni harcban. Áldatlan állapotok uralkodnak Magyarországon is, ezért a közelmúltban megalakult ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért nevű egyesület kampányt indított a zene védelme érdekében, amelyhez több zenész csatlakozott, köztük D. Nagy Lajos, a Crystal, a NOX és a Unique. A nemzetközi gyakorlattal ellentétben nem a lopást, bűnözést emlegetve, hanem baráti hangon, érvekre támaszkodva próbálnak meg hatni a zenebarátokra, a (nem) vásárlókra. „Ha fontos neked a zene, szerezd be legális forrásból, ezzel hozzájárulsz ahhoz, hogy a jövőben is születhessenek új dalok” – ez a kezdeményezés üzenete. A kampány október 29-én csúcsosodik ki egy vásárral egybekötött ünnepséggel, ahol a közönség nagykereskedelmi áron, azaz a bolti ár feléért vásárolhat lemezeket. (pj, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?