Egyre sikeresebb gyilkosok

Az amerikai The Killers tagjait gyakran tiszteletbeli angoloknak titulálják. Nem csoda, a fiatalok zenéjén jól érződik a New Order, a The Cure, a Duran Duran és még számos brit csapat hatása. Lemezük, a Hot Fuss tavaly nyáron jelent meg, de szélesebb körben csak az év elején váltak ismertté.

A veterán New Order hosszú szünet után 2001-ben tért vissza a zenei életbe a Get Ready című albummal, de hogy a zenészek a lestrapált kinézetükkel ne rémiszszék el továbbra is fiatalos hangzású zenéjüktől a rajongók új generációját, inkább nem szerepeltek a klipjeikben. A Crystal című dal videójában egy fiatalokból álló zenekar volt látható – a The Killers. Nem véletlenül esett a választás a kvartettre, hiszen egyik zenei ihletője éppen a New Order. Meg a Joy Divison, a The Cure, a Duran Duran, a The Smiths, az Echo & The Bunnymen... A nyolcvanas évek angol sztárzenekarai inspirálják a zenészeket. A csapat legstabilabb fellépési lehetőségét az első két évben egy transzvesztita bár biztosította – ettől még izgalmasabb és különlegesebb lett a zenei világa.

Brandon Flowers csapatát a napokban kis kényelmetlenség érte. Volt dobosuk, aki jelenleg a The Bravery nevű New York-i zenekar tagja, pert indított ellenük – állítása szerint az ő szerzeménye a The Killers nagy slágere, a Mr. Brightside. „A dalt réges-régen írtuk, amikor még másik dobosunk volt. Neki semmi köze a számhoz. Szánalmas, profitálni akar a sikerünkből. Egyébként a The Bravery csak azért kapott lemezszerződést, mert mi létezünk. Nemrég még teljesen más stílust játszott, most pedig ők is a nyolcvanas évekből merítik az inspirációt. Azt mondják, hogy teljes szívükből az általuk játszott stílust szeretik, közben meg nem is olyan régen még ska banda voltak. Utánoznak minket, azt gondolják, mellettünk ők is befutnak. Nevetségesek. Remélem, az emberek átlátnak rajtuk” – mondta Flowers. Egyébként úgy néz ki, hogy a The Bravery valóban befut. Lemeze egyre kelendőbb, Angliában az elmúlt héten a huszonegyedik helyen szerepelt, míg az Egyesült Államokban a tizennyolcadikon debütált.

A The Killers közben új dalokon is dolgozik, amelyek az énekes szerint szervesebbek lesznek – több zongorával és orgonával, kevesebb szintetizátorral. Elmondta, hogy a második lemezen még The Police-os dallamok is felbukkannak majd. „Az új számok megmutatják, milyen irányba szeretnénk elvinni a The Killers hangzását. Nem akarunk örökre szintizenekar maradni. Azt meghagyjuk másoknak” – nyilatkozta Flowers. (pj, z, est)

Tagok

Brandon Flowers – ének, billentyű

David Keuning – gitár

Mark Stoermer – basszusgitár

Ronnie Vannucci – dob

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?