Egy megasztáros lány a Deja vu klubban

Pozsony |

<p>1974-ben született Budapesten. Nyolcéves volt, amikor édesanyjával és testvérével Németországba mentek, majd az USA-ban telepedtek le. Kisgyermekkorától énekelt, ám az első igazán meghatározó zenei élményét 1987-ben szerezte: az Alhambra High Schoolban a Grease című musical szereplőválogatásán a több mint 200 jelentkező közül őt választották ki a négy női szerep egyikére.</p>

Tizennégy éves volt, amikor a Los Angeles County School for the Performing Arts középiskolában felvették az intézmény főiskolai karának gospelszakára.

A nagyközönség a Megasztár óta tart számon énekesnőként. Mennyiben változtatta meg életedet ez a tehetségkutató verseny?

Az élet folyamatos változásokkal jár. Ez a verseny jellegű reality show, amely egy előzetes koncepcióra épül, természetesen nagyon megváltoztatta az életem. Úgy gondolom, a zenében nincs verseny. Nem versenyezni mentem a Megasztárba, hanem énekelni. Akkor már egy éve nem volt lehetőségem fellépni… Nem a versenyeken dől el, hogy kiből lesz énekes, én már képzett énekesként mentem a versenyre, de az ismertséget a Megasztár hozta meg. Tíz év tanulás, gyakorlás után jelentkeztem, főleg azért, hogy megvalósuljon régi álmom: saját zenekarom lehessen.

Emlékezetesen adtad elő a Szomorú vasárnap című Seres Rezső-szerzeményt egy szál fuvolakísérettel. Milyen szempontok szerint választod ki műsorszámaidat?

A dal nem dal szöveg nélkül, nekem a szöveg a legfontosabb. A szöveg tükrözi a gondolataimat, érzéseimet, és a dal a közvetítő a közönség felé. Így volt ez a Szomorú vasárnap című számmal is.

Mik a terveid, hogy éled napjaidat?

Most egy színházi előadást próbálok Szabó Győző színésszel, akivel együtt énekelünk. A darabot Rohonyi Gábor rendezi, június 4-én lesz a premier a budapesti Merlin Színházban, Tiszta kosz címen. Továbbá a Chieffoundation nevű zenekarommal most vesszük fel a lemezünk anyagát. És a közelmúltban Csontos Róbert is megkeresett a pozsonyi Meteorit Nemzetközi Színháztól egy esetleges szereppel. A Chicago című musical börtönőr szerepét bízná rám. Ez még nem fix, de bízom benne, hogy megvalósul. (sa)


Póka Angéla április 22-én este a pozsonyi Deja vu klub vendége lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?