Egy hónap alatt aranylemez lett az István, a király

Budapest |

Aranylemez lett az István, a király című rockopera új lemezváltozata; az albumból alig több mint egy hónap alatt adták el az aranylemezhez szükséges 7500 darabot - közölte Forgács Beáta, a Társulat sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

A Társulat által készített lemez június 17-én jelent meg, egy nappal az István, a király premierjének 25. évfordulójára készített jubileumi produkció bemutatója előtt. Forgács Beáta közleménye szerint az István, a király új lemezváltozatának sikerével "a Társulat tagjai bebizonyították, hogy méltó képviselői egy új nemzedéknek". A Társulat tagjainak közreműködésével egyébként több más album is forgalomba került, egyebek között válogatáslemez a döntők legszebb dalaiból. Az arany- illetve platinalemez eléréséhez szükséges eladási darabszámok kategóriánként változóak. A díjakat kiadó MAHASZ honlapja szerint ma hazai előadó esetében az aranylemez 7500, a platina dupla ennyi eladott lemezt jelent. Nemzetközi előadónál az aranylemez 3000, a platina 6000 eladott lemez után jár. Komolyzene, jazz, világzene és próza esetén még alacsonyabb ez a szám: 1500 az arany- és duplája a platinalemez. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?