Egész június Dolce Vitaj!

Pozsony |

<p>A Dolce Vitaj olasz kulturális fesztivállal júniusban a szervezők egy darab Olaszországot hoznak el Pozsonyba. Olasz színeket, hangokat és ízeket. Múltat és jelent.&nbsp;</p>

 

Vagyis klasszikusokat, amit mindenki ismer, és kortársat, hogy azt is megismerjük. Széles a műfaji skála: divat, film, koncertek, utcaszínház, festészet, s hogy ne csak a szellem elégüljön ki, némi gasztronómia.Nem élő manökenek felvonulásával ugyan, de ámulatba ejtő ruhakollekciók bemutatása révén a legnagyobb olasz divattervezők – Laura Biagiotti, Armani, Versace, Krizia, Prada, Moschino – műhelyébe visz el az Álmok és vágyak az olasz divatban című kiállítás, mely június 5-től 27-ig lesz látható (ingyenes belépéssel) a kulturális minisztérium Dvorana kiállítótermében. A film kedvelői számára június 6. és 27. között Filmmánia címmel készítettek elő négy olasz filmestet négy kitűnő alkotással a Lumiére moziban. A Dolce Vitaj mindenképpen legexkluzívabb eseménye lesz A 16–18. századi olasz festészet című kiállítás, melyet idehaza a maga műfajában (klasszikus festészet) az idei év kiállításának minősítenek már most. Két húzó név a festők közül: Tintoretto és Tiepolo. A külföldön ritkán prezentált itáliai festészeti csodák június 21. és november 17. között láthatók a Szlovák Nemzeti Galériában. A rendezvények sorából nem hiányzik az olasz kulturális év nagy eseménye, a Verdi 200 sem. A fesztivál Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából egy különleges zenei csemegét kínál: természetesen Verdi-muzsikát a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekara és a Lúčnica énekkara tolmácsolásában az olasz Walter Attanassi karmester vezényletével. Szólót énekel Francesco Grollo tenor és Minerva Moliner Ferrer szoprán. A hangverseny június 8-án lesz a Szlovák Rádió koncerttermében. Zenei kínálatból lesz több is. A Szent Márton-dómban június 21-én 19 órától a Coro degli Alpini alpesi katonai énekegyüttes észak-olasz zenei világot teremt majd. A Kuasar String Kuartet 20. századi és kortárs zenét játszik majd Tűz, fény és rock című koncertjén a Szlovák Nemzeti Galériában június 29-én 19 órától. A „Le Arti per Via” csoport olyan utcaszínházi előadással lesz jelen Pozsony belvárosában és az Eurovea üzletközpontban, mely a 19. század és a 20. század fordulója olasz kézműveseinek és árusainak egy munkanapját mutatja be. Az utcaszínházi „mesterekkel” június 21-én 15 és 18 óra között lehet majd találkozni.További kulturális és nem kulturális események kínálatát, vagyis a teljes programot a fesztivál honlapján találják meg: www.dolcevitaj.eu.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?