Eddie Murphy kapja idén a humoristákat elismerő Mark Twain-díjat

<p>Eddie Murphy kapja idén a legjobb amerikai humoristáknak járó Mark Twain-díjat - jelentette be az elismerést odaítélő washingtoni Kennedy Központ.</p>

A Beverly Hills-i zsaru és a Szerepcsere című filmek sztárja a 18. amerikai humorista, aki átveheti az elismerést - olvasható a John F. Kennedyről elnevezett kulturális központ honlapján.    "Óriási megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a díjat a Kennedy Központtól, és csatlakozhatok a korábbi kitüntetettek illusztris társaságához" - idézte a humoristát az oldal.    Az intézmény "a mozgókép-történelem kereskedelmi szempontból legsikeresebb afrikai-amerikai színészének" nevezte az 54 éves Murphy-t, akinek sok más amerikai humoristához hasonlóan a Saturday Night Live című műsor stábjához való csatlakozás hozta meg a nagy áttörést.    Murphy október 18-án veheti át a kitüntetést egy washingtoni ceremónián, amelyen barátai, kollégái is színpadra lépnek.    A Mark Twain amerikai író nevét viselő elismerést 1998-ban alapította a Kennedy Központ olyan művészek elismerésére, akik munkásságukkal - Twainhez hasonlóan - nagy hatással vannak a társadalomra. A korábbi díjazottak közt van Jay Leno, Carol Burnett, Ellen DeGeneres, Will Ferrell, Tina Fey és Bill Cosby.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?