Dupla Evanescence-siker

Az angol előadók, együttesek a tengerentúli piacról az elmúlt években teljesen kiszorultak. Az idén még a tavalyinál is siralmasabb a helyzet, egyedül a Coldplay tudta megvetni a lábát az amerikai listákon, illetve mostanában Annie Lennox menti meg az angolok becsületét.

Az angol előadók, együttesek a tengerentúli piacról az elmúlt években teljesen kiszorultak. Az idén még a tavalyinál is siralmasabb a helyzet, egyedül a Coldplay tudta megvetni a lábát az amerikai listákon, illetve mostanában Annie Lennox menti meg az angolok becsületét. A tengerentúli sztárok viszont ellepték Európa legfontosabb zenepiacát, rengeteg amerikai név található a kis- és nagylemezlistán egyaránt.

Az elmúlt héten fontos nagylemez nem jelent meg, így az albumok összesítésén a legjobb új belépő a negyvennyolcadik helyen nyitott Biffy Clyro lemeze, a The Vertigo Of Bliss. Az elmúlt hetekben viszont nem panaszkodhattunk, nagyon sok volt az újdonság. A várakozásoknak megfelelően a Radiohead, a Stereophonics és az S Club albumai az élmezőnyben nyitottak, és az előző két csapat valószínűleg hosszú heteken keresztül ott is marad. Mindenképpen ki kell emelni a Stereophonics-ot, amely ugyan tájainkon még kevésbé ismert, Angliában azonban egyre látványosabban tölti be az Oasis megüresedett helyét.

A kislemezek rangsorában nincs változás, harmadik hete az amerikai Evanescence vezet a Bring Me To Life című slágerével. A banda az énekesnő, Amy Lee vezetésével a héten a nagylemezlistán is átvette a vezetést, Fallen című albumából adták el a legtöbbet az elmúlt héten. A Bring Me To Life – amelyben a 12 Stones énekese, Paul McCoy vendégszerepel –, megmutatja az Evanescence minden oldalát, hiszen van benne beindulós, zúzós, modern rockos rész, meg kellemes, de sötét hangulatú dallamok is. A zenekar szövegei és zenéje sokszor tényleg elég borús és szomorú. Mégis pozitív az üzenet. „Ha rossz a kedved, vagy fáj valami, és meghallgatod ezt a lemezt, azt fogod érezni, hogy nem vagy egyedül, ami nagyon sok erőt tud adni” – nyilatkozta a zenekar gitárosa, Ben Moody. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?