DUNART.com az együtt gondolkodás jegyében

Somorja |

<p>Ma 19 órától két macedón festőművész, Reshat Ameti és Sergej Andreevski alkotásaiból nyílik kiállítás a a somorjai kultúrházban. A tárlat a A DUNART.com nemzetközi szimpózium nyitó rendezvénye.&nbsp;</p>

A harmadik alkalommal zajló találkozó neve a Duna és a kommunikáció szavak rövidítéséből ered. Célja olyan kapcsolatok létrehozása, melyek szorgalmazzák a hazai és külföldi művészek találkozását, együtt gondolkodását. A rendezvény arra is lehetőséget kíván teremteni, hogy a társadalmi problémák, identitással kapcsolatos kulturális kérdések kreatív, közös alkotás során kerüljenek megvitatásra. További cél egy képzőművészeti gyűjtemény megalapítása és gyarapítása, a kortárs művek gyűjtése, műfaji megkötés nélkül. A művésztelep alkotói: Reshat Ameti és Sergej Andreevski (MK) festőművész, Borosi Gábor (HU) zenész, Blahó Borbála (HU) grafikusművész, Stanislav Bubán (SK) festőművész, Klemen Brun (SLO) festőművész, Dick Roberts (USA) festőművész, Gyenes Gábor (SK) grafikusművész, Majoros Áron Zsolt (HU) szobrászművész, Mayer Éva (SK) képzőművész, Németh Marcell (HU) szobrászművész, Andrej Pavlič (SL) festőművész, Pézman Andrea (SK) grafikusművész, Szőke Erika (SK) képzőművész, Sztojánovits Andrea (HU) médiaművész, vj, Tolnay Imre (HU) grafikusművész, Pavol Truben (SK) grafikusművész és Gayle Tustin (USA) kerámiaművész. Az egy hét alatt Somorján született alkotásokból augusztus 25-én a helyi református templomban kiállítás nyílik. A rendezvényt a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap is támogatta. (k)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?