Dido újdonsága a második, az élen a Black Eyed Peas

Elton John legutóbb 1997 őszén vezette a brit kislemezlistát a Diana hercegnő emlékére átírt Candle In The Wind című felvételével, amely a zenetörténet legnagyobb példányszámban elkelt maxija lett.

Elton John legutóbb 1997 őszén vezette a brit kislemezlistát a Diana hercegnő emlékére átírt Candle In The Wind című felvételével, amely a zenetörténet legnagyobb példányszámban elkelt maxija lett. Az elmúlt héten Elton hat év után ismét az első helyen nyitott az Are You Ready For Love című dalának remix-változatával, ezzel harangozta be a The Greatest Hits 1970-2002 című albumát. Mégsem az énekes csodás debütálása volt a legnagyobb szenzáció a múlt héten, hiszen olyan dolog történt, amelyre 1985 óta nem volt példa! A négy hétig vezető Breathe, Blu Cantrell és Sean Paul közös felvétele visszacsúszott a második helyre, miközben Sean új dala, a Like Glue a harmadikra iratkozott fel. Legutóbb tizennyolc éve szerepelt egy előadó egyszerre két dallal az első háromban, akkor Madonna hajtotta végre ezt a bravúrt. Az Into The Groove című dalával vezette a listát, egy korábbi slágerének, a Holidaynek az új változatával pedig a harmadikon állt.

Sean Paul egyike azoknak a jamaikai sztároknak, akik amerikai közvetítéssel jutottak el Európába. 1996-ban adta ki bemutatkozó dalát, a Baby Girl címűt. Pillanatok alatt a sziget legnagyobb sztárjává és a lányok legfőbb kedvencévé vált. Ahogy nőtt Sean hírneve Jamaikán, úgy lettek figyelmesek a reggae zenéjének különleges hangzására a Karibi térségben egyre több helyen. Hamarosan a Miamiban és New Yorkban élő jamaikaiak is megkedvelték őt, és nekik köszönhetően az egész kontinens. Már a Stage One című debütáló albumának nagy volt a sikere a tengerentúlon, amely azonban Európába nem jutott el. 2002 végén őt választották a legjobb reggae-előadónak a rendkívül rangos Mobo Awardson. Második albuma, a Dutty Rock 2002 novemberében jelent meg. A lemez világszerte az eladási listák élvonalában tanyázik. Róla elsőként a Gimme The Light járta meg a listákat, amelyet a Get Busy követett, most pedig a Like Glue szerepel az élvonalban.

Három éve annak, hogy a Black Eyed Peas megjelentette a Bridging The Gaps című albumát, amelyen nem kisebb sztárok vállaltak vendégszereplést, mint Macy Gray, Mos Def vagy Wyclef Jean. A hip-hop trió akkori produkcióját a szakma és a közönség is nagy lelkesedéssel fogadta, ám azóta igencsak csend volt körülötte. Májusban azonban megtört a csend, megjelent az Elephunk című albuma, amelyen a Black Eyed Peas tagjai 2001 nyara óta dolgoztak San Franciscoban. A héten ennek egyik dala, a Where Is The Love nyitott a kislemezlista első helyén, megelőzve Didot, akit jóval esélyesebbnek tartottak a listavezetésre. Az énekesnő szívhez szóló szerelmes dala, a White Flag szerinte azért lett ennyire bensőséges és érzelemdús, mert személyes élmények inspirálták. A dal a volt kedveséhez, Bobe-hoz szól, akivel sajnálatos módon szakított. Dido elmondta: kettejük kapcsolata harmonikus volt, és ő mindvégig azt gondolta, hogy a szerelem örökké tartani fog, ezért is volt nehéz elszakadni tőle.

A nagylemezlistán nincs változás, továbbra is a Darkness bemutatkozó korongja, a Permission To Land a legkelendőbb kiadvány. A szakértők szerint a rockbanda sikerének az a titka, hogy visszahozta a nyolcvanas évek legendás együttesei által képviselt hangzásvilágot, emellett egészen elképesztő színpadi produkciókra képes.

Közben negyedik hete az élmezőnyében szerepel egy, a tájainkon teljesen ismeretlen amerikai énekesnő, Eva Cassidy lemeze. De vajon ki ő? Eva Cassidy már nem él, hét évvel ezelőtt, harminchárom éves korában hunyt el. Lemezszerződést soha nem kapott, csak demofelvételei készültek. 2001 elején a rádiók elkezdték játszani az egyik dalát, az Over The Rainbow címűt, Judy Garland híres dalának átdolgozását, amely főleg Angliában vált slágerré, így elkészült egy válogatásalbuma. Azóta egy másik is a piacra került, az American Tune című, amely a héten a nagylemez-eladási lista harmadik helyén áll. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?