Depp új vizeken hajózik a Karib-tenger kalózaival

Beverly Hills |

<p>Új vizekre hajózott A Karib-tenger kalózai-sorozat stábja a negyedik epizóddal, friss élményt akartak nyújtani a nézőknek: nemcsak önálló történettel, de új szereplők bevetésével és a régi hősökről kialakult kép gazdagításával - árulta el Johnny Depp, a produkció sztárja a cannes-i bemutatón után.</p>

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken a hét végén debütál az észak-amerikai mozikban. (A magyar premier csütörtökön volt.) Jerry Bruckheimer producer nyolc évvel ezelőtt állt elő a kalózsorozat első részével. Akkor ez kockázatos vállalkozásnak tűnt, mivel évtizedekre visszamenőleg nem született sikeres tengeri kalandfilm. A kalózos trilógia azonban világszerte 2,7 milliárd dolláros (több mint 500 milliárd forint) jegybevételt hozott, így Bruckheimer számára nem is volt kétséges a folytatás. A negyedik részt viszont önálló történetnek szánta, nem a korábbi három epizód történetéhez kapcsolta.
Depp arról beszélt, hogy a kifejezetten a nézők igényeit szem előtt tartva forgatták az Ismeretlen vizeken című epizódot. Mosolyogva fűzte hozzá: "ha ezek után nem tetszik nekik, az már az ő hibájuk".
Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) az ifjúság forrásának felkutatására indul. Fekete Szakáll kényszeríti erre, és a rettegett kalóz lánya (Penélope Cruz), hogy megelőzzenek egy végzetes jóslatot. A becses forrás azonban a spanyolokat is érdekli, így megkezdődik a versenyfutás, amelyhez brit lobogó alatt hajózva a bosszúra szomjas Barbossa (Geoffrey Rush) is csatlakozik, aki Fekete Szakállt üldözi.
"Szerintem szeretni fogja a közönség, mert az első másodperctől új utakon indultunk el, mindenki  egytől egyig közülünk, hogy valami újat és nagyon frisset tegyünk hozzá a trilógia során kialakult történethez" - érvelt Depp.
Bár az Ismeretlen vizeken éppen csak mozis karrierje kezdetén áll, Bruckheimer megbízásából már készül az ötödik rész forgatókönyve. Mint a producer elmondta: aggódni aggódik, hiszen a közönség véleményét nem lehet előre kiszámítani, de hisz benne, hogy a negyedik rész is jó film, és sikeres lesz.
"Kicsit úgy éreztem, mintha újra kezdtük volna az egészet, annyi új szereplő és még egy női kalóz is megjelenik benne" - magyarázta Rob Marshall, aki a trilógiát jegyző Gore Verbinskitől vette át a rendezői széket. A szereposztás bővítését azért tartotta fontosnak - mert mint hozzáfűzte -, így Jack Sparrow új ellenfelekkel került szembe, ami új színeket vitt a képbe.
Depp és Bruckheimer is hangsúlyozta, hogy ameddig számukra izgalmas forgatókönyvek születnek, bármeddig képesek  folytatni A Karib-tengert, a Bond-filmek mintájára. A producer ugyanakkor azt is leszögezte, hogy Deppet senki sem helyettesítheti, ha ő kiszáll, vége a dalnak. "Alakításával ő alapozta meg a sorozatot, ő lehelt bele életet. Ő maga A Karib-tenger kalózai" - mondta Bruckheimer.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?