Depeche Mode: két "őstag" újra összeállt

London |

<p>Közös lemezt jelentet meg a Depeche Mode (DM) két "őstagja", a zenekart 1980-ban megalapító, de az első lemez után távozott Vince Clarke, valamint a csapatot máig meghatározó Martin Gore; eközben a Mode áprilisban új remix-albumot ad ki.</p>

Vince Clarke még tavaly adta hírül, hogy együtt dolgozik egy technós, dance-es anyagon Martin Gore-ral. Az 50 éves Clarke most azt twitterezte saját stúdiójából, hogy csaknem elkészültek a munkával.
A billentyűs 1980-ban Gore-ral, Andrew Fletcherrel és Dave Gahannel alapította a Depeche Mode-ot, amely az elmúlt három évtizedben a világ egyik legnépszerűbb szintipop zenekarává nőtte ki magát. Clarke azonban az első album, a Speak and Spell megjelenése után, 1981-ben kilépett, helyét később Alan Wilder vette át (a DM ma nélküle, trióban működik).
Clarke a Depeche Mode után előbb 1983-ig az Alison Moyet énekesnővel alkotott Yazoo-val, majd 1985-től Andy Bellel mint Erasure ért el sikereket könnyen fogyasztható popzenével. A Yazoo 2008-ban néhány koncert erejéig újra összeállt, az Erasure pedig a hírek szerint új stúdiólemezen dolgozik.
A Martin Gore által irányított Depeche Mode - amely 2009-ben és 2010-ben is fellépett Budapesten - szintén aktív. A DM hivatalos rajongói honlapja, a ModeFan.com a minap egy Fletcherrel készült interjút közölt, amelyben a zenész elmondta: áprilisban új remix-album jelenik meg az együttestől. Mint kifejtette, a lemezre mások mellett Vince Clarke is készített mixet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?