Csúcsformában a The Corrs

Négy évvel a legutolsó stúdióalbum után az ír családi zenekar új lemezt adott ki. A Borrowed Heaven sokszínű dalokat vonultat fel, jól tükrözi a kvartett fejlődését.

Amikor 2001 végén Andrea, Caroline, Sharon és Jim befejezték a turnézást, hatévnyi, szinte szüntelen utazás és lemezfelvételek sokasága állt a hátuk mögött. „Szükségünk volt arra, hogy visszakapjuk a régi életünket. Rájöttünk, vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint az, mi jelenik meg rólunk a másnapi sajtóban. Kipihentük magunkat, Caroline pedig anyuka lett” – mondta Andrea.

A testvérek egy írországi kisvárosában nőttek fel. Mindannyian nagyon korán elkezdték zenei tanulmányaikat. Alan Parker egyik filmjének cédéjén debütáltak 1990-ben, ekkor Caroline és Andrea még az iskola padjait koptatta. 1995-ben, Michael Jackson amerikai koncertjén találkoztak a híres producerrel, David Fosterrel, és kezébe nyomták a hanganyagukat. Fosternek megtetszett a zenéjük, ezért elvállalta első lemezük, a Forgiven, Not Forgotten producerségét. 1996-ban került a boltokba, és számos országban platinalemez lett.

Második albumuk, a Talk On Corners a következő évben jelent meg, és 1998 legtöbb példányszámban elkelt albuma lett Angliában. Ekkorra a The Corrs már világszerte óriási népszerűségnek örvendett, rengeteg felkérést kaptak. Játszottak a Vatikánban megrendezett karácsonyi koncerten, a londoni Albert Hallban telt ház előtt léptek fel Szent Patrik napján, énekeltek Pavarottival, és voltak a The Rolling Stones előzenekara.

1999-ben MTV Unplugged-koncertet adtak, amelynek anyaga különböző hanghordozókon is napvilágot látott, majd ismét nekifogtak egy új album, az In Blue felvételeinek. A harmadik stúdiólemez rövid idő alatt megismételte az előző korongok hatalmas sikerét. 2001-ben a The Corrs összegzett, megjelentette legnagyobb slágereinek válogatásalbumát, amely után kezdetét vette a megérdemelt pihenés.

Most végre megtört a csend, megjelent a testvérek várva várt nagylemeze, a Borrowed Heaven. „Azt hiszem, ez a legjobb munkánk, amit eddig csináltunk. Tudom, legutóbb is ezt mondtam, de tényleg azt gondolom, hogy ez a legjobb lemezünk. Legalábbis addig, amíg nem készítünk egy újat. Rengeteg hangulatot és stílust vegyítettünk össze” – lelkendezett Andrea. Ezúttal mind a négyen részt vettek a dalok írásában. „Mindenki beleadott valamit, és azt hiszem, ez teszi az albumot olyan különlegessé” – kommentálta Sharon. A The Corrs új utakat fedezett fel mind zeneileg, mind pedig a dalszövegek terén, de közben megmaradt a korábbi lemezekről ismerős dallamosság és érzékenység. „Egyszerűen csak nekifogtunk, és nem adtuk fel, amíg minden apró részlet nem volt tökéletes” – nyilatkozta Caroline.

A lemez tizennyolc hónap alatt készült el, a dalokat Dublinban és Los Angelesben rögzítették. A producer Olle Romo volt, aki közeli ismerőse az In Blue producerének, Mutt Lange-nek.

Az első kislemezdal, a Summer Sunshine Andrea szerzeménye. „Ez egy fülbemászó nyári sláger. Könynyed, másrészt pedig nagyon szomorú. Egy titkos szerelemről szól, ami nem teljesedhet be. Egy tiltott szerelemről, amely csak a szívekben él tovább” – mondta a dal szerzője. (origo, pj)

A The Corrs új albumáról a jövő heti ZeneZónában bővebben is olvashattok!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?