Csak szexre kellesz

<p>Kellemesen mocskos lepedőakrobata-mutatványok helyett csak takaró-taktusok következnek. Pörgős szóváltásokkal, pompás cameo/epizódszereplőkkel, elhasznált öntőformák selejtezésével megszórva. Kritika.</p>

„Bárcsak olyan lenne az életem, mint egy film! Soha nem lenne gond a frizurámmal, nem kéne WC-re mennem, és amikor rossz passzban vagyok, egy pasi utánam fut az utcán, rögtön szerelmet vall, csókolózunk, és boldogan élünk, míg meg nem halunk. Jaj, egy mesebeli hintó! Mi kell még? Ez... mennyei!” – duruzsolja Jamie (Mila Kunis) újdonsült ismerősének, Dylan-nek (Justin Timberlake), egy ál-romantikus film fináléjában, aki erre rafinált javaslattal áll elő: fölösleges bonyodalmak, érzések és bűntudat nélkül szexeljenek. Hiszen az is csak egy sport...

Nekik biztosan. Miután tisztázták a részleteket, i-Pad Biblia-alkalmazás felett esküdnek, semmi több! Indul a kalamajka. Reményteli rajttal, korhatáros szórakozással kecsegtetve. Kellemesen mocskos lepedőakrobata-mutatványok helyett azonban csak takaró-taktusok következnek. Pörgős szóváltásokkal, pompás cameo/epizódszereplőkkel (például Emma Stone, Woody Harrelson...), elhasznált öntőformák selejtezésével megszórva, hogy aztán Will Gluck (Pomponsrácok, Könnyű nőcske) is azokat a hibákat szedje össze, amelyek között eleddig oly fesztelenül lavírozott.

Láttunk már ilyesmit korábban, bár egészen más vizeken fuldokolván (Wes Craven hajítófájának koncepciója szintén visszaütött), és az alapötlet is ismerős. A komáromi születésű idősebb Reitman rózsaszín zátonya játszadozott a fekvőbarátság gondolatával, mely a másik hattyúlány (Natalie Portman) szégyene, aki libasor(s)ban kelleti magát.

A találékony fel- és lelépő részekkel, valamint a nem mindennapi szülőkhöz köthető nyikkanásokkal („Éhen halok. Hol van a Gin?” vagy „Mi baja a lánynak?”) kiegészítve sikerre viszi a Barátság extrákkal (Friends with Benefits) című szezonális gyümölcslevet a Kunis-Timberlake duó. Bár ne facsarna rajta az utóbbi: „...kell még egy undorítóan giccses pop-szám a végén, aminek semmi köze a sztorihoz. Rohadtul átvernek, hogy azt hidd, piszok jó filmet láttál, pedig...”
Kaszás Dávid

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?