César-díj - Tarolt az Oscar-jelölt Timbuktu

Párizs |

<p>Tarolt az Afrikában játszódó Timbuktu a francia Oscar-díjnak számító César-díj kiosztóján: a mauritániai Abderrahmane Sissako Maliban játszódó drámáját hét kategóriában díjazta péntek este a francia filmakadémia.<br /><br />&nbsp;</p>

A legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra is jelölt Timbuktu elnyerte a legjobb filmnek, rendezőnek, forgatókönyvnek, filmzenének, vágásnak operatőri és hangmérnöki munkának járó szobrot.
   
A filmet egy 2012-ben Maliban megtörtént esemény, egy házasságon kívül élő pár megkövezése ihlette. A történet Timbuktuban játszódik, amelyet elfoglaltak a radikális iszlamisták. A film főhőse Kidane (Ibrahim Ahmed), aki feleségével és lányával, valamint egy pásztorfiúval a város közelében él a dűnéken, ahol viszonylagos nyugalom honol a dzsihadisták által terror alatt tartott városban uralkodó káoszhoz képest. Amikor egy szomszéd halász véletlenül megöli a család tehenét, a feldühödött Kidane véletlenül megöli a halászt, emiatt a fundamentalisták bírósága elé kerül és halálra ítélik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?