Carlos Santana lett Az év embere

A Los Angelesben működő Latin Zenei Akadémia a legendás gitárost nevezte meg a 2004-es év emberének. A kitüntetést augusztus harmincadikán veheti át.

Az Akadémia tagjai szerint a latin-amerikai zenészek közül Santana teljesített legjobban, ő adta a legtöbbet a zenét szerető közönségnek. „Azért tüntetjük ki Carlos Santanát, mert egy különleges ember, egy különleges zenész, egy olyan művész, akinek óriási hatása volt és van a világ zenéjére, kultúrájára. A latin zenei hagyományokat és a ma divatos világzenét ötvözi magas színvonalon a rockkal” – közölte Gabriel Abaroa, a szervezet elnöke.

Az Akadémia immár ötödik alkalommal nevezi meg a legjobb latin muzsikust. Korábban Az év emberének választották a brazil Gilberto Gilt, a mexikói Vicente Fernándezt, a spanyol Julio Iglesiast és a kubai-amerikai Emilio Estefant.

Közben a nyugodt emberként ismert Santana a napokban egy vele készült interjúban szokatlanul dühösen támadta a zenés csatornákat és magazinokat. Május tizennyolcadikán ugyanis szívelégtelenségben elhunyt Elvin Jones, aki sokak szerint minden idők egyik legtehetségesebb dzsesszdobosa volt, a műfaj legnagyobb neveivel dolgozott együtt. Santana szerint felháborító, hogy a sajtó nem számolt be a halálhíréről. „Már elsőre megfogott a játéka, azonnal rabul ejtett, és még mindig nem engedett el. Szégyellem magam az MTV, a VH1 és a Rolling Stone miatt. Rasszista dolognak tartom, hogy még a halálakor sem tisztelik meg ezt a fantasztikus zenészt. Míg Ozzy Osbourne-nak és valóságshow-jának óriási figyelmet szentelnek, addig egy ekkora titánt meg sem említenek. Szégyellem, hogy egy ilyen országban kell élnem” – nyilatkozta. (z, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?