Cannes-i premier

A cannes-i filmfesztiválon lesz a Coen testvérek legújabb filmjének, a Tom Hanks főszereplésével készült The Ladykillersnek az európai premierje. A testvéreknek ez a hatodik munkájuk, amely bekerült a fesztivál versenyprogramjába, Hanks azonban eddig egy filmmel sem képviseltette magát Cannes-ban.

A film az azonos című (magyarul: Betörő az albérlőm) 1955-ös brit krimikomédia remake-je, a Coen testvérek azonban London helyett az Egyesült Államok déli részére helyezték át a cselekményt: New Orleansban bérli ki egy kedves idős hölgy házát egy rablóbanda, hogy onnan hajtsák végre legújabb akciójukat, egy kaszinóhajó kirablását. Az új verzióban a mélyen vallásos házinénit Irma P Hall játssza, Hanks pedig a professzorból haramiává lett vezérét alakítja. Ez a szerep az eredeti filmben Alec Guinnessé volt (ő zenetanárnak adta ki magát), és Peter Sellers szintén játszott a forgatókönyvével Oscar-jelölést is szerzett moziban. Most Marlon Wayans, JK Simmons, Ryan Hurst és Tzi Ma Hanks tettestársai.

Érdekesség, hogy az USA-ban március 26-án debütáló, Cannes-ban pedig május 18-án vetítendő Ladykillers a Coen fivérek első filmje, amelyet mindketten rendezőként jegyeznek: Joelt általában rendezőként, míg Ethant producerként szokták feltüntetni, a forgatókönyvnél viszont mindkettejük neve szerepelni szokott. A testvérpár 1991-ben a Hollywoodi lidércnyomás című filmjéért Aranypálmát és rendezői díjat nyert Cannes-ban, majd a legjobb rendezés díját az 1996-os Fargóért, illetve a 2001-es Az ember, aki ott se voltért is megkapták.

Mint beszámoltunk róla, az 57. cannes-i filmfesztivál május 12-én Pedro Almodóvar La mala educación című filmjével kezdődik, és a Cole Porter musicalszerzőről szóló De-Lovely vetítésével zárul május 23-án. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?