Cameron a mesterséges intelligencia miatt csúsztatja a Terminátort

ff

James Cameron háromszoros Oscar-díjas amerikai rendező, forgatókönyvíró egy új Terminátor-filmen dolgozik, de azt tervezi, hagyja fejlődni a mesterséges intelligencia világát, mielőtt befejezi a forgatókönyvet. 

Cameron nemrégiben a Dell Tech World konferencia vendége volt, ahol egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy már körülbelül három-négy hónapja dolgozik egy új Terminátor-film forgatókönyvén. Azt is elmondta, hogy egyelőre nem tervezi befejezni, mert arra kíváncsi, hogyan alakul a mesterséges intelligencia fejlődése.

Tavaly év végén még kissé másképp nyilatkozott a projektről, egyáltalán nem volt biztos benne, hogy érdemes lenne megírnia és megrendeznie egy újabb Terminátor-filmet. Ugyanakkor hozzátette: ha mégis készítene egy új részt, akkor inkább a mesterséges intelligencia lenne a történet központjában.

„Ha csinálnék egy újabb Terminátor-filmet, és talán megpróbálnám újra elindítani ezt a franchise-t, amiről már tárgyalunk, de még semmi sincs eldöntve, akkor sokkal inkább a mesterséges intelligenciáról szólna, mint az őrült rossz robotokról” – árulta el Cameron 2022 decemberében.

A Terminátor-filmek egy sci-fi akciófilm-sorozatot alkotnak, a jövőbeni emberek és a gépek közötti háborút mutatják be. Az 1984-es első rész tette világsztárrá Arnold Schwarzeneggert, persze akkor még senki sem tudta, hogy franchise lesz belőle. A legutóbbi, negyedik rész, a Megváltás (2009) már posztapokaliptikus epizód, a történet a jövőbe, a gépek által uralt világba helyeződik át. Ez a film fontos kérdéseket vet fel az emberiesség és az önazonosság témakörében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?