„Buzizott” a kormánybiztos

JUHÁSZ KATALINBudapest.

JUHÁSZ KATALIN

Budapest. Három nap alatt 21ezren töltötték le a legnagyobb videomegosztóról azt az egyperces felvételt, amelyen Kerényi Imre kormánybiztos a következőket mondja a Nemzeti Színház igazgatóváltásával kapcsolatban: „Én a magam részéről nagyon bízom abban, hogy Vidnyánszky úr meg fogja tenni, amit megkövetel tőle a haza. Elég erő van hozzá, jó korban van, megvan hozzá a műveltsége, a felkészültsége, a kultúrája, és meg fogja csinálni a Nemzeti Színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, mint az Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről meg a barátságról meg a hűségről”.

Kerényi, akinek funkciója a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott, egy áprilisi szakmai fórumon fogalmazott így. Kulka János színművész, aki nemrég igazolt át a Nemzetiből a Katona József Színházba, nyílt levélben utasítja vissza a kormánybiztos szavait. „Én szégyellem magam azért, hogy ez megtörténhet. Szégyellem, hogy 2013-ban, Magyarországon minden következmény nélkül megbélyegezhet bárki bárkit. Szégyellem, hogy ezt állami hivatalnokok is megtehetik a felelősségre vonás legcsekélyebb kockázata nélkül” – írja egyebek mellett Kulka, kifogásolva, hogy Vidnyánszky Attila, a színház új igazgatója nem utasította vissza ezt a hangnemet. Kulka azzal zárja levelét, hogy ezek után nem lép színpadra a Nemzeti Színházban a következő évadra átvitt Sirály című előadásban.

Az említett szakmai fórumon részt vevő Vidnyánszky Attila tegnap közleményben fejezte ki sajnálkozását, amiért ott és akkor nem igazította helyre Kerényi „igaztalan és bántó szavait”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?