Búcsúznak a szereplők a Harry Potter-filmektől

London |

<p>Daniel Radcliffe az akcióhős, Emma Watson a példakép, Robbie Coltrane pedig egyszerűen a pozitív hős szerepet hiányolja majd - a színészek és a stáb tagjai az utolsó Potter-film csütörtöki londoni premierjével búcsút vettek a varázslósorozattól.</p>

A filmszéria főszereplői, Radcliffe, Watson és Rupert Grint a nyolc epizód forgatásával eltöltött elmúlt évtized alatt nőttek fel: a Roxfort Varázslóiskola növendékeiként küzdöttek a gonosz Voldemorttal és követőivel.
Még mindig nehéz belegondolnia, hogy többé nem alakítja Hermionét - ismerte el a 21 éves Watson, aki a bátor és okos varázslólányt játszotta. Nem csak egy szerep volt számára, hanem példakép is. "Úgy gondolok rá, mint ha a testvérem lenne. Annyira valóságosnak tűnik. Természetesen a többiek is nagyon hiányoznak majd, de legjobban az, hogy nem játszhatom el többé" - fűzte hozzá.
Elveszettnek érzi magát Rupert Grint is a sorozat lezárultával. A 21 éves színész a premier kapcsán tartott londoni sajtótájékoztatón arról beszélt: annyira állandó részévé vált az életének a Potter-saga, hogy nem igazán tudta, mit is kezdjen magával.
A New Yorkban egy Broadway-produkcióra készülő 21 éves Radcliffe videón mesélt a film után támadt űrről. Mint mondta: mivel nem igazán olyan alkat, roppant hálás, hogy akcióhős lehetett belőle. "Ez olyan mint egy ajándék egy ilyen fiatal színésznek: tűzkarikában kirobbanni a vízből, ilyesmit nem nagyon csinálhatok többé" - sajnálkozott.
A skót színész, Robbie Coltrane viszont Hagrid szerepét bánta. Ahogy megjegyezte, pályafutása során először játszott tetőtől-talpig pozitív hőst.
A londoni St. Pancras Hotelben a Potter-sorozat több mint húsz szereplője és stábtagja emlékezett a filmekre a riporterek előtt. David Yates, az utolsó négy epizód rendezője elmondta, hogy a Potter-csapat az évek során teljesen összekovácsolódott. "Nagyon szerettünk együtt dolgozni, ami szerintem egészen rendkívüli" - hangsúlyozta.
A rendező azt mondta, meg kell békélni a ténnyel, hogy a hatalmas sikert aratott (világszerte 6,4 milliárd dollár jegybevételt hozó) Potter-filmek egyetlen árva Oscart sem kaptak az évek folyamán. Mint rámutatott: a csütörtöki premierre hétfő óta várakoznak a Trafalgar téren táborozó rajongók, ami minden trófeáért kárpótolja a film alkotóit.
A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész a csütörtöki londoni díszbemutató után a jövő héten kerül a mozikba világszerte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?