Britney Spears Budapesten

A viharos idő ellenére már kora délután vásári forgatag alakult ki a Budapest Sportaréna körül. A bejáratoknál a legfrissebb divat szerint öltözött tinédzserek vegyültek az ajándékárusok hadával, akik a zsivajt túlkiabálva próbálták értékesíteni portékájukat. A kapun bejutva a hangzavar és a nyüzsgés még nagyobb lett.

A kezdésre kiírt tizenkilenc órakor máris mozgolódás támadt a színpadon. Utóbb kiderült, hogy csak az első előzenekar készülődik, a német Daniel Hawk és együttese személyében. A könnyed rockzenét játszó banda után újabb fellépő következett, az Avril Lavigne babérjaira pályázó Skye Sweetnam. Amíg Daniel Hawkot lelkesedéssel fogadta az Aréna közönsége, addig Skye punkrockos műsora már kevésbé kötötte le a figyelmüket. Bár az előzenekarok funkciója hagyományosan a nagyérdemű felpörgetése, még további egy órát kellett várni Britney műsorára. Huszonegy óra előtt néhány perccel végre elsötétült a színpad, és egy groteszk figura jelent meg a kivetítőkön. Ő volt az este virtuális házigazdája, aki az Onyx Hotel szürreális világában végigkalauzolta a közönséget. A kövérkés konferanszié miatt Britney alig kommunikált a közönséggel. A másfél órás műsor alatt a teljes hotel bemutatásra került, a különböző helyszínek határozták meg az adott zenei egységeket. Közöttük rövid kisfilmek adtak lehetőséget a stábnak az átöltözéshez.

A nyitó dal az aktuális sláger, a Toxic volt, amit Britney és a csapata a hotel képzeletbeli halljában adott elő. Kezdetben az énekesnő egy testhez feszülő fekete latexruhát hordott, míg táncosai londinerek és szobalányok voltak.

Alig negyed óra után a hotel bejáratából az út a Mystic Lounge elnevezésű bárba vezetett, és Britney szexi bárénekesnőként jelent meg. Ez volt a koncert legélvezetesebb része, hiszen az énekesnő olyan klasszikusait adta elő szvinges hangszereléssel, mint az Oops!… I Did It Again vagy a (You Drive Me) Crazy.

A képzeletbeli túra a mesebeli kertbe vezetett tovább, ahol Britney talált egy virágba ágyazott zongorát. Ezen adta elő új kislemezdalát, a melankolikus Everytime címűt. Majd egy gonosz bohóc jelent meg a színpadon, és leteremtette a közönséget a szentimentalizmus miatt, és hirtelen hangulatváltással a Hook Up majd az I’m A Slave 4 U című dalok következtek.

A show-műsor felénél a konferanszié a közönség soraiban bukkant fel, hogy valakivel beszélgessen a műsorról, a számtalan rajongó közül pont egy amerikai leányzó kezébe nyomta a mikrofont. Időközben a mesebeli kertből a szürrealitás világába, az Onyx Zone-ba csöppentünk, ahol Britney hatalmas pillangóként (vagy szellemként?) énekelte a Shadow című dalt. A szellemvilágból azonban villámgyorsan a valóságba vezetett vissza a történet, egészen pontosan Spears kisasszony hotelszobájába és fürdőszobájába, amit a szálloda személyzete rejtett kamerákon kukkolt. Az önkielégítés gyönyöreit ecsetelő Touch Of My Hand című felvétellel szó szerint elszabadult a pokol, és látványos orgia vette kezdetét a színpadon. Britney először egy testhezálló csillámruhában „fürdött”, majd bugyiban és melltartóban vonaglott. A jelenet mégsem hajlott pornográfiába, végül egy balettbetéttel zárult.

Az Outrageous és az (I Got That) Boom Boom vérbeli hip-hop partivá avanzsálta az addigi musicalt. A táncosok is lehetőséget kaptak egy-egy szólóra, majd a konfettieső révén a koncert karneválhangulatban végződött, főleg, hogy a zenészek rumbával egészítették ki a dübörgő ritmusokat. Negyed tizenegykor úgy tűnt, Britney végleg elbúcsúzott a budapesti közönségtől, de tíz perc kitartó taps és visítás után még felcsendültek a Me Againts The Music akkordjai.

Sokkal inkább egy musical, mintsem koncert volt Britney Spears fellépése, ahol jól kigondolt koncepció alapján forrt egybe a virtuális és a valós világ. Mindehhez profi stáb és különleges látványtechnika párosult, egyedi formájú kivetítőkkel és pirotechnikával. (danubius, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?