Bizarr revü a mészárszékben

Pozsony |

<p>Körülbelül egy évvel a bemutató után végre a pozsonyi közönség is láthatja a komáromi Jókai Színház egyik legjobb előadását, A hentessegédet, méghozzá nem akárhol: a Szlovák Nemzeti Színházban, június 19-én.</p>

Mivel elterjedt a városban, hogy már elfogytak a jegyek, sietünk közölni: „bármennyi” jegy rendelkezésre áll még, úgyhogy ne habozzanak, mert ez az előadás egészen különleges.

Egy izgalmas korszak elevenedik meg: az 1945–48-as időszak. Görcsösen élni és élvezni vágyó embereket látunk, akik sok mindenen keresztülmentek, mi pedig nem tudjuk, van-e jogunk ítélkezni felettük.

Rastislav Ballek rendező kérdéseket tesz fel nekünk, inkább csak eszközként használva a darabot. A realista kezdetet követően igazi apokaliptikus revü, dekadens haláltánc, fura történelmi panoptikum kerekedik a színpadon, dalbetétekkel, bizarr szereplőkkel, kiszámíthatatlanul. Láthatjuk, hogyan befolyásolja a történelem és a politika az egyszerű emberek életét. A régi értékek relatívvá válnak, minden bizonytalan lesz, az emberi tartás, a választás szabadsága forog itt kockán. Két kultúra, két értékszemélet csap össze, illetve kerül a történelem botmixere alá. Ladislav Ballek művének főszereplője, Riečan mészáros megfogta az isten lábát – egy takaros magyar településre költöztetik a nagy tót hegyekből, és kap ajándékba egy hentesboltot, mivel partizán volt. Örököl egy hentessegédet is az előző tulajtól, aki a seftelés, ügyeskedés nagymestere. Rövid idő alatt fellendíti az üzletmenetet, ám fenekestül felforgatja az egyszerű szlovák család életét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?