Beyoncé: Dangerously In Love

Bevallom, a felbukkanása idején nem fűztem nagy reményeket a Destiny’s Child együtteshez. Egy volt a rengeteg lánybanda közül. Később különböző átalakulásokon ment keresztül: egy csajt menesztettek a trióból, kettő jött a helyére, majd az egyik új lány talpára is útilaput kötöttek a mögöttük álló producerek.

Bevallom, a felbukkanása idején nem fűztem nagy reményeket a Destiny’s Child együtteshez. Egy volt a rengeteg lánybanda közül. Később különböző átalakulásokon ment keresztül: egy csajt menesztettek a trióból, kettő jött a helyére, majd az egyik új lány talpára is útilaput kötöttek a mögöttük álló producerek. Azután a Destiny’s Child egyre nagyobb sikereket ért el, és nem csak hazájában, Amerikában. Muszáj volt rá odafigyelni. Zenéje kiforrottabb lett, a konkurencia is szűkült, olyannyira, hogy az utóbbi években már a lányoké volt a trón.

Akik csapatként sikeresek, előbb-utóbb elbízzák magukat, elhiszik, hogy szólóban is azok tudnának lenni. A Destiny’s Child lányai is fejest ugrottak a mélyvízbe, de azért nem égették fel maguk után az utat, azt mondták, a szólópróbálkozás csupán kirándulás, csapatuk nem oszlott fel, csak szünetelteti a működését. Ezt így kell csinálni! Hogy az esetleges bukás után legyen hová visszamenni.

Ma már ott tartunk, hogy a trió tervezett újjáalakulása legalább egy évet késni fog. Ez azt jelenti, hogy kicsi a valószínűsége a folytatásnak. Ha a folytatás valóban elmarad, az csakis Beyoncé Knowles miatt lesz. Az énekesnőnek minden bejött! A Carmen – A Hip Hopera és az Austin Powers In Goldmember betétdalai után egy komplett lemezzel jelentkezett, amelyet a Survivor című Destiny’s Child-album egyik dala után nevezett el. A lányok közül ő jelentette meg utoljára a szólóalbumát, de nem meglepő, hogy a Dangerously In Love így is több(ek)et ér(dekel), mint Michelle Williams gospel lemeze (Heart To Yours) és Kelly Rowland R&B albuma (Simply Deep) együtt. Sőt, már a lemez nyitódala, a Jay-Z közreműködésével készült Crazy In Love többet ér, nem véletlenül bérelte ki hetekre az amerikai kislemezlista csúcsát, megkockáztatom: 2003 eddigi legjobb dala. A sláger mellett négy további számban is besegít Beyoncé pasija, New York rapkirálya, Jay-Z. A lemez további illusztris vendégei között ott van a reggae-ifjonc Sean Paul, az OutKast-tag Big Boi, Missy Elliott és a veterán Luther Vandross is. Sajnos, ez utóbbi kettő már a lemez második felében, a lassú blokkban. Hát igen, a Dangerously In Love nem csak a címét kölcsönzi a Survivor-albumról, sajnos a szerkezetét is: az impozáns, lehengerlő kezdés után a felénél belassul, és unalomba süpped. A lemez európai kiadásának végén a két tavalyi sikerdal, az énekesnő szereplésével készült harmadik Austin Powers-filmből ismerős Work It Out című és a Jay-Z-vel közös Bonnie & Clyde ’03 némileg javítja az összképet, újra eszünkbe juttatja, milyen ragyogó is tud lenni Beyoncé.

Úgy néz ki, a hölgy nem egyszeri kiruccanásnak tekinti a szólópályát, ugyanis bejelentette, hogy elkezdtek dolgozni a következő lemezén, amely jövő februárban kerül a boltokba. Persze, ebből nem lesz semmi, pontosabban nem februárban! Már most borítékolom, hogy jóval később fog megjelenni, hiszen a Dangerously In Love további slágergyanús szerzeményeket rejt, amelyekből legalább még egy évig meg lehet élni. Ezzel a Destiny’s Child végveszélybe került! Beyoncé-nak kellene pontot tennie az ügy végére, bejelentenie, hogy a trió a múlté, a folytatás elmarad. A hihetetlenül sikeres szólókarrier után az ő szemszögéből az újjáalakulás mindenképpen visszalépés lenne. Ilyen sikerekkel a háta mögött ezt már nem engedheti meg magának! (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?