Banksy kalapács alatt

Los Angeles. Szeptember végén elárverezik a titokzatos brit graffitiművész, Banksy két utcai alkotását.

Los Angeles. Szeptember végén elárverezik a titokzatos brit graffitiművész, Banksy két utcai alkotását. A Julien's Auctions aukciós ház szerint a 2,1 méterszer 2,1 méteres I Remember When All This Was Trees (Emlékszem, amikor itt még fák álltak) című kép, amelyet Banksy egy régi detroiti autógyár roskadozó épületének falára festett fel 2010-ben, akár a 400 ezer dolláros leütési árat is elérheti.

A Donkey Documents című betlehemi alkotás – amelyen fegyveres katona ellenőrzi egy szamár papírjait – Banksy 2007-ben készített politikai témájú sorozatának része, melyet a Ciszjordániát Izraeltől elválasztó falra festett. A 2,1 méterszer 3,2 méteres graffiti leütési ára akár a 600 ezer dollárt is elérheti, ugyanakkor az aukciósház szerint a képek árát jóval magasabbra is feltornázhatják a licitálók. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?