Bakivadászat avagy mióta kel fel a nap nyugaton?

A moviemistakes honlap szerint a varázslófiú története 232 színészi, vágási, rendezői, és operatőri bakival az első helyezett lett, a második helyen álló Pókember 2-ben 64 hibát fedeztek fel. A virtuális dobogó harmadik fokára a Brad Pitt főszereplésével készült Trója került 41 hibával.

A filmes bakikat külön is rangsorolták: a TOP 10-es listán egy-két izgalmasabb hiba is található, például a 6. helyezett, a Trója napfelkeltés jelenete. Miután Akhilleusz ráfordul Briszéiszre, reggel a nap a tenger felől kel fel, ami viszont nyugatra van Trójától. Odüsszeusz szerint a nők megváltoztatják a világot, de „mióta kel fel a nap nyugaton?” – kérdezik a szerkesztők.

A Stephen King írásából készült Titkos ablak című thriller ásós jelenete az 5. lett. A John Turturro alakította őrült olyan ásóval szegezi a főszereplő írót (Johnny Depp) egy fához, amiről jól látható, hogy gumiból készült, hiszen meghajlik Depp nyakánál. ĺgy paródiába fullad a rémisztőnek szánt jelenet.

A Holnaputánban (3. helyezett) és a tízes lista maradék filmjeiben vágási hibát díjaztak a moviemistakes olvasói. Mikor a szuperképességű klimatológus beszámol az Egyesült Államok elnökének az evakuálási tervről, egy vízszintes demarkációs vonalat húz az Államok térképére, hogy közölje, akik attól északra kerültek, már nem megmenthetőek. A következő pillanatban a csík máshova kerül, ami milliók életét jelentheti.

És akkor eltűnik egy szénfolt...

Az első helyezett Pókember 2. már kevésbé izgalmas: a Pókembernek a vonatjelenetben egy vágás alatt eltűnik a maszkjáról a csak előtte rákenődött szénfekete folt. Második helyezett a Kill Bill 2, amiben Billnek a vágásoknak köszönhetően sikerül a Menyaszszony figyelmét kicselezni: úgy készít Uma Thurman vizslató tekintete előtt szendvicseket, hogy folyamatosan el és visszatünteti a kenyérhéjakat.

A legnagyobb filmes bakik közé olyan, csak mozirajongók számára érdekesnek tűnő vágási hibák sora is bekerült, mint kandallótól meszszebb került ágy (Harry Potter – 4. helyezett), magától pótlódó pattogatott kukorica (Mean Girls – 7 helyezett), megkettőződött rendőrjelvény (Starsky és Hutch – 8. helyezett), eltolódott Hófehérke könyv (Shrek 2. – 9. helyezett) és egy moszkvai autósüldözésben pillanat alatt eltűnt sérülések, szilánkok (Bourne-csapda – 10. helyezett). (i)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?