Az örökifjú hatvanéves

Dunaszerdahely. A hazai magyar irodalom egyik legjelentősebb képviselőjét, a Kossuth-díjas Grendel Lajost köszöntötte 60. születésnapja alkalmából a Szlovákiai Magyar Írók Társasága.

Dunaszerdahely. A hazai magyar irodalom egyik legjelentősebb képviselőjét, a Kossuth-díjas Grendel Lajost köszöntötte 60. születésnapja alkalmából a Szlovákiai Magyar Írók Társasága.

A dunaszerdahelyi Seven bárban tartott ünnepségen a finom humorú prózaírónak családja körében barátai, pályatársai gratuláltak a kerek évforduló alkalmából. Elsőként Esterházy Péter, a magyar posztmodern egyik legjelentősebb alakja köszöntötte, majd Szigeti László, a Kalligram Könyvkiadó igazgatója, őt Karol Wlachovský, a kiváló műfordító követte (akinek egyik nagy érdeme, hogy Grendel művei a szlovák olvasókhoz is eljutnak), végül Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke gratulált. Olasz István, a Jókai Színház fiatal színésze előadásában hangzott el Az onirizmus tréfái című Grendel-novella. Ezután Bettes István költő kért szót, és felolvasta az ünnepeltnek ez alkalomra írt, macskajaj ihlette költeményét, kellemes, derűs perceket szerezve ezzel a jelenlévőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?