AZ ILLYÉS KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATI FELH#VÁSA A 2002. ÉVRE

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma a 2002. évre pályázatot hirdet a Szlovákiában élő magyar közösségek önazonosságának megőrzését, fejlődését, hagyományainak ápolását, valamint az anyanyelv fennmaradását célzó programok támogatására.
PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
1.

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma a 2002. évre pályázatot hirdet a Szlovákiában élő magyar közösségek önazonosságának megőrzését, fejlődését, hagyományainak ápolását, valamint az anyanyelv fennmaradását célzó programok támogatására.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

1. Pályázati űrlap kitöltése, valamint határidőn belüli beküldése 2 példányban.

2. Az Illyés Közalapítvány által a pályázónak nyújtott összes eddigi támogatások elszámolása, kivéve az elszámolási határidőn belüli támogatásokat.

3. A pályázaton részt vehetnek a jogalanyisággal rendelkező, bejegyzett, a megadott témakörökben tevékenységet kifejtő szlovákiai magyar szakmai és civil szervezetek és természetes személyek.

4. A pályázati díj 300 Sk.

A pályázati felhívás nem vonatkozik a könyvkiadás támogatására, a magyarországi oktatási intézményekben folytatott tanulmányok és az ottani pedagógus továbbképzés támogatására, valamint a magyarországi anyanyelvi és szakmai táborozásokon, nyári egyetemeken történő részvétel támogatására, mivel ezekre a célokra más magyarországi szervezetek különítenek el forrásokat.

Az Illyés Közalapítvány testületei csak a pályázati feltételeknek megfelelő, hiánytalanul benyújtott pályázatokat bírálják el.

A pályázatokat 2002. február 28-ig (a postáraadás utolsó napja) lehet beküldeni a következő levélcímre:

Spoločnosť Zoltána Fábryho

P.O. Box 247

810 00 Bratislava 1

Pályázni csak a Szlovákiai Alkuratórium által kiadott Pályázati Adatlapokon lehet. Az adatlapok beszerezhetők a Csemadok területi titkárságain, egyes más országos magyar szervezetek területi irodáiban és a Szlovákiai Alkuratórium titkárságán Pozsonyban (tel.: 02/52 92 28 07, 02/52 63 79 85). A pályázati felhívás és az adatlapok letölthetők továbbá az internetről a web.stonline.sk/ ika.szalkurat című honlapról is.

A pályázati díjat banki átutalással a következő bankszámlára lehet utalni: Komerční banka, a.s. Bratislava, č. účtu: 110 000 2251/8100.

A pályázati díj előnyomtatott postautalványon is befizethető, amelyet a Pályázati Adatlappal együtt lehet beszerezni.

Pályázni a következő szakterületeken, illetve témakörökben lehet:

1. KULTÚRA ÉS MŰVELŐDÉS

1. Hivatásos és félhivatásos színházak, illetve együttesek művészeti tevékenységének támogatása.

2. Közösségépítő, valamint művelődési, ismeretterjesztési és módszertani tevékenységet folytató szervezetek és klubok többrégiós (minimálisan 3 járást érintő), illetve országos rendezvényeinek támogatása.

3. Országos, illetve többrégiós (minimálisan 3 járás) hatáskörrel működő nem hivatásos művészeti csoportok és társulások működésének és rendezvényeinek támogatása.

4. Országos, illetve többrégiós (minimum 3 járást érintő) működésű képző- és fotóművészeti társaságok, illetve galériák rendezvényeinek támogatása (kiállítások, tárlatok).

5. Országos ifjúsági szervezetek és szerveződések rendezvényének támogatása.

2. OKTATÁSÜGY

1. Középfokú szlovákiai magyar iskolák (állami, magán- és egyházi iskolák) és oktatásüggyel foglalkozó szakmai szervezetek módszertani és oktatási jellegű programjainak támogatása.

2. Oktatással foglalkozó szlovákiai magyar szakmai szervezetek központi és területi szervei működési költségei térítésének támogatása.

3. Tehetséggondozó programok támogatása.

4. Középfokú magán- és egyházi iskolák épületfelújításra kidolgozott pályázatainak támogatása.

5. A középfokú oktatási és nevelési intézményeknek tanszerek, tárgyi eszközök és berendezések beszerzését előirányzó projektjeinek a támogatása.

3. EGYHÁZAK ÉS HITÉLET

1. A keresztény-keresztyén értékrendet és nemzettudatot továbbító közösségépítő programok támogatása, különös tekintettel az ifjúság nevelésére.

2. A történelmi egyházak, szervezeteik és intézményeik támogatása (infrastruktúra-fejlesztés, lap- és könyvkiadás, működési költségek fedezése, felsőoktatás támogatása).

3. Egyházi épületek javítási vagy építési költségeihez való hozzájárulás.

3. CSEMADOK-SZERVEZETEK

1. A Csemadok-szervezetek országos és regionális rendezvényeinek támogatása.

2. A Csemadok-szervezetek multiregionális (Kárpát-medencei szintű) rendezvényeinek a támogatása

3. A Csemadok-szervezetek, valamint központi és területi szervei működtetésének és beruházásainak támogatása.

5. HELYI ÉS REGIONÁLIS PROJEKTEK

1. Helyi és kisrégiós közösségépítő, valamint művelődési és ismeretterjesztő tevékenységet folytató egyesületek, klubok, rendezvények támogatása.

2. Nem hivatásos helyi művészeti csoportok (irodalmi színpadok, amatőr színjátszók, folklórcsoportok, kórusok, zenekarok, ének- és tánccsoportok, iskolai művészeti csoportok) tevékenységének támogatása.

3. Óvodák és alapiskolák fejlesztésének támogatása (tanszerek, tárgyi eszközök, és berendezések beszerzése).

4. Az osztályon kívüli munka formáinak felkarolása (tehetséggondozó programok, szakköri és felkészítő munka, vetélkedők), valamint helyi és kisrégiós pedagógiai szakmai projektek támogatása (szemináriumok, szakmai napok).

5. Helyi és regionális sajtó támogatása.

6. TUDOMÁNY

1. A szlovákiai magyar tudományos intézmények keretében folyó, közösségi hasznú, tudományos tevékenységek (kutatási tervek) támogatása, beleértve a dokumentációs tevékenységet is.

2. A szlovákiai magyar tudományos intézmények jól megalapozott tevékenységtervezettel alátámasztott, minimálisan szükséges fenntartási működési és beruházási célú támogatása.

3. Új kutatási eredményeket bemutató tudományos konferenciák, szemináriumok részköltségeinek térítése.

4. Intézményekhez nem kapcsolódó közérdekű egyéni kutatási tervek megvalósításának támogatása.

7. LAPKIADÁS

1. Országos terjesztésű, rendszeresen megjelenő szlovákiai magyar lapok támogatása közszolgálati és társadalmi funkcióik teljesítése érdekében.

2. Gyermek-, ifjúsági és kulturális lapok és folyóiratok támogatása.

A pályázatra vonatkozó további információkat az Illyés Közalapítvány Szlovákiai Alkuratóriumának titkárságán lehet kérni telefonon, 02/5292-2807, 02/5263-7985-ös számokon, vagy e-mailen az [email protected] címen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?