Az egészség természetes forrása

Elődeink nemcsak a természet törvényeit megtartva éltek, hanem kiaknázták a gazdag növényvilág adta lehetőségeket is. S hogy mennyire igazuk volt, az újra tapasztalható: a gyógyszer- és kozmetikaiparban a növények természetes hatóanyagát használják fel. Napjainkban reneszánszukat élik a gyógynövények.

Elődeink nemcsak a természet törvényeit megtartva éltek, hanem kiaknázták a gazdag növényvilág adta lehetőségeket is. S hogy mennyire igazuk volt, az újra tapasztalható: a gyógyszer- és kozmetikaiparban a növények természetes hatóanyagát használják fel. Napjainkban reneszánszukat élik a gyógynövények. Ezek a szervezet számára létfontosságú anyagok, egyre nélkülözhetetlenebbek a betegségek megelőzésében és a gyógyításban.

– Ma is igaz a mondás, nincs olyan növény, amely ne volna valamire hasznos. Igaz, a természetgyógyászok kb. 50 ezer gyógynövényt alkalmaznak, a „hivatalos” gyógyászatban viszont csak ezer fajtából válogatnak – keltette fel a szakmai bemutatón résztvevők figyelmét az aloe verás készímények iránt dr. Daniela Košťálová gyógyszerkutató, s nem tagadta, az utóbbi évtizedek során a világ újra felfedezte az aloé vera jótékony hatását. A hazai piacon friss újdonságnak számít az új Fytofontána termékcsalád négy terméke: a csíra- és gombaölő Gyntima aloé verás vaginális kúpok és az intimhab, valamint az aloé verás tabletták és a gél. – A női intim higiéné alapelveinek betartását nem kell külön hangsúlyozni – magyarázta dr. Jozef Španka nőgyógyász –, viszont nem árt tudni, a nők hajlamosak a fertőzésre. A kellemetlenségek megelőzésére szolgál az intimhab – megfelelőbb a szappannál –, amely a gyógyhatáson túl (meggátolja a fertőzést) a bőrt is óvja: biztosítja hidratálását, lágyságát és rugalmasságát. A kúpokat elég hetente két alkalommal használni, az uszodákba járóknak ajánljuk a fertőzések megelőzésére. A táplálékkiegészítő tabletták az emésztést, a gyomorműködést segítik, az aloé vera a bél- és emésztési panaszok, a gyomorégés, valamint a hasnyálmirigy okozta nehézségeket orvosolja. A gyógyító hatóanyag a bélflórára is jótékony hatást gyakorol, leköti a belekben, a májban és az epében levő mérgező anyagokat, miközben az aloé vera védi az ereket, és a tabletták antioxidáns hatása meggátolja az öregedést is.

– A száraz, érzékeny vagy a külső hatásoknak kitett bőr védelmére a 93 százalékos koncentrátumú aloévera-gélt ajánljuk. A hazai gyártó mexikói alapanyagot dolgoz fel, a termék minősége elsőrendű, csak gyógyszertárakban vásárolható – vette át a szót a dr. Košťálová. – Olasz és amerikai tanulmányok bizonyítják az aloé vera kedvező gyógyhatását, de azt is, kiváló bőrápoló. Nyugtatja a gyulladt, fertőzött bőrt, a napozástól lesültet nemcsak hűsíti, hanem regenerálja is. A gél a bőrön vékony filmet képezve a sejtcserét segíti, s ezáltal visszaállítja a bőr rugalmasságát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?