Az akciófilmek a legnépszerűbbek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megbízásából érdekes közvélemény-kutatást végeztek a magyarországi gyerekek és fiatalok körében a tévénézési szokásokról. A kutatás egyik részében azt vizsgálták, hogy milyen tévéműsorokat kedvelnek a gyerekek.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megbízásából érdekes közvélemény-kutatást végeztek a magyarországi gyerekek és fiatalok körében a tévénézési szokásokról. A kutatás egyik részében azt vizsgálták, hogy milyen tévéműsorokat kedvelnek a gyerekek. Minden korosztályban nagy népszerűségnek örvendenek az akciófilmek; a 14 évesek és a 17 évesek körében ezt a műsortípust kedvelik a legtöbben. A kisebbeknél a rajzfilmek és a gyerekfilmek vezetnek, de a 10 évesek körében is sokan szeretik az akciófilmeket. Az ismeretterjesztő filmeket hasonló arányban nézik a különböző korosztályok, míg a szexfilmek és thrillerek iránt a korral együtt nő az érdeklődés. Érdekes, hogy a kifejezetten gyermekeknek készült műsorokat még a legkisebbek közül sem szeretik sokan.

A horror- és szexfilmek iránti érdeklődés egyértelműen kapcsolatban van a családi légkörrel, elsősorban a kamaszok körében. A bizalmasabb, melegebb légkörű családokban élő 17 éves fiatalok között jóval kisebb arányban vannak olyanok, aki szeretik a horrorfilmeket, vagy a szexfilmeket. A melegebb légkörű családokban a kamaszok fele, míg a kevésbé bizalmas családi környezetben élő fiatalok kétharmada kedveli a horrorfilmeket. Megjegyzést érdemel, hogy a meleg légkörű családokban is magas a horrorfilmet kedvelő kamaszgyerekek száma. A tízéveseknél nincs ilyen összefüggés, bár körükben jóval kisebb arányban választják ezeket a műsortípusokat.

A 17 éveseket vizsgálva azt tapasztalták, hogy ha a szülők nem szabályozzák a tévénézés időpontját vagy a nézhető műsortípusokat, akkor a gyerekek több horrort és szexfilmet fognak nézni. A legkisebbeknél a teljes tiltás és a teljes szabályozatlanság is ugyanezt eredményezi. (mh)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?