Átadták az Európai Filmdíjakat

dd
Berlin |

A legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv díját is a francia Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című alkotása nyerte el az Európai Filmdíjak szombat esti díjátadó gáláján.

Az EurópaiFilmakadémia elnökének és igazgatótanácsának tiszteletbeli díját Tarr Béla magyar filmrendező vehette át.

Az Egy zuhanás anatómiája című lélektani krimi idén elnyerte az Arany Pálma díjat is Cannes-ban. A filmben egy írónő férjével és látássérült gyerekével él a francia Alpokban. A férfi váratlanul meghal, nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. A bűnügyi történet mellett a házasság és az emberi kapcsolatok rétegeit is feltárja a film. A feleséget alakító német Sandra Hüller nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat. A legjobb európai színész a dán Mads Mikkelsen lett A fattyú  című filmben játszott szerepéért.

Idén két magyar filmet is jelöltek díjra: az év legjobb animációs filmjének kategóriájában a Műanyag égbolt, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta alkotása volt versenyben, a legjobb rövidfilmek mezőnyében pedig Buda Flóra Anna 27 című filmje szerepelt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?