ARtér Napok III. - Az Irodalmi Szemle tehetséggondozó tábora Kéménden

ARtér Napok

Az Irodalmi Szemle augusztus 14. és 16. között immár harmadik alkalommal rendezi meg tehetséggondozó írótáborát, amelynek ezúttal a kéméndi Garam-part ad otthont. A szervezők pénteken és szombaton beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal, felolvasással várják az érdeklődőket.

Pénteken este 6 órától az Irodalmi Szemle nyomtatott és online változatáról, a folyóiratok jelenéről és jövőjéről esik szó. A témáról N. Tóth Anikó és Forgács Péter írókkal Mizser Attila főszerkesztő, Juhász Tibor, Nagy Csilla, Németh Zoltán és Plonicky Tamás szerkesztők beszélgetnek. Ezt követően fél 8-tól Nagy Csilla Privát dialektika című kritikakötetét mutatják be.

Szombat délelőtt 10 órától Mellár Dávid vagy valami egészen más című, első verseskötetéről lesz szó. Délután 2 órától Bázis-e az irodalom? címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. A vendég a Bázis Irodalmi és Művészeti Egyesület. A résztvevők többek között: Csanda Gábor, Juhász R. József, Mészáros Tünde, N. Tóth Anikó.

Délután 4 órától Szászi Zoltán Télig mese, este 7-től pedig Hizsnyai Zoltán Minden ugyanott című friss kötetének bemutatója következik. A szombati program fél 9-kor fiatal írók felolvasásával zárul, ahol mások mellett Baranyai Dóra, Czucz Enikő, Csillag Lajos, Gužák Klaudia, Hajtman Kornél, Hizsnyai András, Juhász Tibor, Mellár Dávid, Veres Erika, Vörös Gergely és Plonicky Tamás szerepel.

Ugyancsak az ARTér táborban kerül sor a Szemmel tartva díj átadására, amelyet az Irodalmi Szemle szerkesztősége 2019-ben pályakezdők tehetségének elismerésére alapított. A díjat tavaly Hizsnyai András író, képzőművész nyerte el, az idei díjazott kilétére pedig a táborban, szombaton, 8 órakor derül fény.

A részletes program és a helyszín GPS-koordinátái megtalálhatóak az Irodalmi Szemle honlapján: https://irodalmiszemle.sk/2020/07/arter-napok-iii-2020-augusztus-14-16-kemend-program/

www.irodalmiszemle.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?