Anyanyelvi Napok

Galánta. Ma kezdődik és december 16-áig tart a Galántai és a Vágsellyei járásban az Anyanyelvi Napok rendezvénysorozata. A Csemadok Galántai Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége rendezésében december 5-én 8.

Galánta. Ma kezdődik és december 16-áig tart a Galántai és a Vágsellyei járásban az Anyanyelvi Napok rendezvénysorozata. A Csemadok Galántai Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége rendezésében december 5-én 8.30-tól Vágsellyén, a Pázmány Péter Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában, 9-től pedig Galántán, a magyar óvodában kezdődik a Mesemondó Fesztivál. A Versmondó Fesztiválra december 10-én 8.30-tól kerül sor Galántán a Spektrum Szabadidőközpontban. Az Anyanyelvi vetélkedő december 11-én lesz: 8.30-tól Galántán, a Kodály Zoltán Gimnáziumban, és ugyanabban az időben Vágsellyén a Szabadidőközpontban. Mézes Rudolftól, az SZMSZSZ elnökétől megtudtuk, a Versmondó Fesztivált a magyarországi Versmondók Országos Szövetségének vezetői is meghallgatják, majd szakmai előadást tartanak a pedagógusoknak. A Versmondó Fesztivál résztvevői közül kategóriánként az első helyezettek, az Anyanyelvi vetélkedő díjazottjai közül az egyes kategóriákból az első három részt vehet a tavasszal Nagyváradon sorra kerülő Határtalan Tantárgyversenyen. December 16-án 10 órakor a Kodály Zoltán Alapiskolában, 11.00-kor a Kodály Zoltán Gimnáziumban, 14 órakor pedig a Városi parkban koszorúzzák meg Kodály Zoltán emlékművét. (gl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?