Angelina Jolie filmje - megkezdődött a forgatás Boszniában

Belgrád |

<p>Megkezdődött szerdán Boszniában Angelina Jolie amerikai színésznő rendezőként jegyzett első filmje néhány helyszíni jelenetének forgatása.</p>

Szarajevóban egy volt laktanya területén kezdődött meg a munka, amelyben egyelőre sem Angelina Jolie, sem a színészek nem vesznek részt, hiszen még Magyarországon forgatnak.
A hollywoodi csillag filmjének boszniai munkálataiban közreműködő helyi produkciós iroda közlése szerint az eredeti tervekhez képest jóval kevesebb jelenetet vesznek fel Boszniában: az eredetileg tervezett 17 helyett csak öt helyszínen forgatnak, és a tervezettnél jóval rövidebb ideig, mindössze 4-5 napig. Ennek oka, hogy október közepén arra hivatkozva, hogy a film relativizálja a boszniai nők háborús szenvedéseit, előbb megvonták a forgatási engedélyt az amerikai sztártól, majd újra megadták.
A film az 1992-ben kitört boszniai háború idején játszódik; egy muzulmán lányról és egy szerb fiúról szól, a szerelmespárt a háború elszakítja egymástól, és később egy fogolytáborban találkoznak, ahol a lány fogoly és a fiú az egyik őr.
A boszniai háborúban legalább 20 ezer nő lett nemi erőszak áldozata; az ő érdekeiket képviselő boszniai szervezet tiltakozott a leghangosabban a forgatás ellen. A 35 éves amerikai rendező azt mondta, a forgatás alatt Boszniában szeretne találkozni a szervezet képviselőivel, hogy mint mondta, "eloszlassák a félreértéseket".
Angelina Jolie - egyelőre cím nélküli - boszniai háborús romantikus filmjének forgatása október elején kezdődött Magyarországon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?