Amy Winehouse-portré a Nemzeti Arcképtárban

MTI-HÍRLondon.

MTI-HÍR

London. Megvásárolta és hétfőtől kiállításon mutatja be a londoni Nemzeti Arcképtár (National Portrait Gallery) a tavaly elhunyt énekesnő, Amy Winehouse portréját, Marlene Dumas festőművész munkáját.

A dél-afrikai származású, Amszterdamban élő Dumas egy A4-es méretű lapnál kicsit nagyobb vászonra festette meg a fiatalon elhunyt, Grammy-díjas brit sztár arcképét, amelyen a kék és a fekete dominál. „Dumas harmonikus festékkezelése rengeteg érzelmi energiát hordoz” – idézte Sarah Howgate-nek, a galéria kortárs gyűjteményi kurátorának méltatását a The Daily Telegraph online cikke.

Dumas harminc éve fest portrékat. Főleg fotók alapján alkotja meg különleges, jellemzően csak az arcra koncentráló képeit. Munkáit kiállították a Velencei Biennálén, önálló tárlata volt a Tate múzeumban, a párizsi Pompidou Központban és a New York-i MoMÁ-ban. A Nemzeti Arcképtár fotógyűjteményében fényképportrék is szerepelnek Winehouse-ról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?