Amit tudni kell Carlos Santanáról

1, Sztriptíz-bárban tanult gitározni.
„Vasárnaponként a templomban hegedültem, a hét további napjain meg füstös kocsmában zenéltem, ahol a prostik ittak, táncoltak, és vendégeket hajtottak fel. Az élet egyeteme az utca, ha ez nincs meg valakinek, az nem sok jóra vezet. Egy intelligens bolond lesz nélküle.

1, Sztriptíz-bárban tanult gitározni.

„Vasárnaponként a templomban hegedültem, a hét további napjain meg füstös kocsmában zenéltem, ahol a prostik ittak, táncoltak, és vendégeket hajtottak fel. Az élet egyeteme az utca, ha ez nincs meg valakinek, az nem sok jóra vezet. Egy intelligens bolond lesz nélküle.”

2, Gitárjával képes levetkőztetni a hölgyeket...

... egy trükkel, amit idősebb zenészektől lesett el. „Azt mondták: figyelj csak, le fogják dobálni a ruháikat, majd elkezdtek „sztriptíz-aláfestő zenét” játszani, és a dolog valóban működött.”

3, Sokáig drogozott, de sohasem élt kokainnal vagy heroinnal.

„Még Cary Grant is szerette az acidot, mert egy időben olyan sok filmszerepet kapott, hogy már azt sem tudta, ki ő valójában.” A keményebb drogok hatását láthatta néhány zenésztársán, ez elriasztotta őt használatuktól. „Mindnyájunknak óriási volt az egója, de hülyék nem voltunk.”

4, Majdnem Jimi Hendrix főnöke lett.

„Amikor utoljára láttam őt, vele volt egy nő, aki később odajött hozzám és azt mondta, Jimi azon gondolkodott, csatlakozik a zenekaromhoz, de én azt hiszem, csak el akarta a tagokat csábítani mellőlem.”

5, A legenda szerint egyszer a saját énekese akarta őt megölni.

„Ez nem igaz, bár volt időszak, hogy rossz volt a viszonyunk.” Gregg Rolie egy hotel medencéjénél rántotta őt be a vízbe, pedig tudta, hogy Santana nem tud úszni. Az egész rossz tréfa volt, de természetesen azonnal kihúzták a kapálódzó gitárost.

6, Élete legnagyobb dicséretét Miles Davistől kapta.

„Óriási dolog volt, amikor azt mondta, kiváló gitárosnak tart. Nagyon nehéz ember volt, nem tűrte meg maga körül a tétlenséget, de engem kedvelt és bátorított.”

7, 1991 júniusában letartóztatták...

... mert a mexikói határon marihuánát találtak táskájában. „Tiszta lappal indultam, de elfelejtettem, hogy egy füves cigi a táskámban maradt. Ez lett volna a nemzet elleni támadásom?” Az őt dutyiba kísérő rendőr sírva fakadt, azt mondta Santanának, hogy ez élete legborzasztóbb napja, és az összes zsaru sajnálatát fejezte ki a történtek miatt...

8, Volt egy időszaka, amikor pszichiátriai kezelésre szorult.

Hangulatemberré vált, depressziós volt, végül 1995-ben bejelentkezett egy pszichiáterhez, akinek elárulta, hogy gyermekkorában egy férfi többször is molesztálta őt. Manapság azt állítja, ezt a tapasztalatot kreatív energiává képes alakítani.

9, Lassan 30 éve él boldog házasságban.

„A világ legszerencsésebb embere vagyok, mivel egy olyan nőt találtam, aki kívül is gyönyörű, de belül ezerszer csodálatosabb. Mellesleg kiválóan könyvel” – nyilatkozta Deborah-ról.

10, Többször is kifejezte nemtetszését az amerikai elnökökkel kapcsolatban.

Kétszer utasította vissza Bill Clinton meghívását a Fehér Házba, és George W. Bushról már ne is faggassuk... „Az én kérdésem Bush-hoz és Saddam Husseinhez csak annyi, hogy látták-e a 2001 Űrodusszeiát, annak is az elejét, amikor néhány gorilla harcol egymással egy kevés sárért. Milyen közel vagyunk mi most ehhez!” (zenenet, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?