Amikor hat a mágneses tér, olcsóbb a víz is

Köztudott, hogy természetes formájában a víz számos, az élethez nélkülözhetetlen elemet tartalmaz. Ezek közül néhány, főleg a víz átalakításánál, melegítésénél, illetve műszaki kihasználásánál jelentős problémát okoz. Mint például a kalcium.

Köztudott, hogy természetes formájában a víz számos, az élethez nélkülözhetetlen elemet tartalmaz. Ezek közül néhány, főleg a víz átalakításánál, melegítésénél, illetve műszaki kihasználásánál jelentős problémát okoz. Mint például a kalcium. A szakértők a vízben található kalciummennyiség szerint beszélnek a víz keménységéről, ugyanis e kalcium struktúrája okozza a vele kapcsolatba kerülő alkatrészek értékvesztését, a vízkő kialakulását. Tudni kell, hogy a vízkőréteg vastagsága arányosan növekszik az idővel és a vízben fellelhető kalcium mennyiségével, miközben a hőhatás a vízkőréteg megvastagodását okozza. Ezért gyakori a vízvezetékek, a vízmelegítő berendezések, a vízcsapok, a mosógépek, a mosogatók, a mérő és szabályozó műszerek meghibásodása. A vízkő károsító hatásán kívül szólni kell a jelentős energiaveszteségről is, amely eléri a 30 százalékot. A kalcium lerakódását a víz-, illetve a vízben található kalcium módosításával lehet szabályozni. Az ehhez szükséges berendezések két csoportja ismert:

– a vegyi víztisztítók, amelyek kémiai eljárásokkal vonják ki a kalciumot a vízből

– a fizikaiak, amelyek vegyszerhasználat nélkül.

Működési alapelv

A lerakódások képződése a vízben található sók mennyiségétől függ, főleg a Ca(HCO3)2, a Mg(HCO3)2, a CaCO3, illetve a MgCO3 jelenlététől. Amint a karbonátok koncentrációja átlépi a vízoldódási értékeket, a berendezés falán szilárd formában rakódik le. A kialakult kristályokból lesz a vastag lerakódás. A mágneses tér és a víz hidrodinamikus tulajdonságának kihasználása meggátolja a berendezések felületén a kristályosodást. A megfelelő erősségű és speciálisan irányított mágneses tér a molekulák rezgéséhez vezet, felbontja struktúrájukat, és a sókból üledék válik. A számszerűleg is jóval kevesebb és kisebb méretű kristályok felülete legömbölyödik, a lerakódási tendencia enyhül, szükség esetén könnyűvé válik eltávolításuk.

A fizikai víztisztításnál a vízből nem távolodnak el, megmaradnak a szilárd elemek, amelyek nélkülözhetetlenek az ivóvíz szempontjából. A mágneses víztisztítás igénybe vétele olcsóbbá teszi a forró vízzel kapcsolatba kerülő berendezések üzemeltetését, s ami szintén lényeges szempont: vegyi anyagok bevetése nélkül. Az eljárás nemcsak a költségeket kíméli, hanem az életkörnyezetet is.

Felhasználás

Az ANTICALC berendezés a technológiai és az ivóvíz tisztítására használatos. A vízvezetékekben, vízcsapokban, bojlerokban, mosógépekben, mosogatókban és egyéb vízmelegítő berendezésekben meggátolja a kalcium lerakódást.

Előnyök

Az ANTICALC berendezés kezeléséhez nincs szükség személyzetre, energiaforrásra. Élettartama korlátlan. Vegyszer nélkül működik, kis mérete miatt a már meglevő vízvezetékekbe, vízelosztó berendezésekbe is felszerelhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?