Amerikai sztárok uralma Angliában

Továbbra is amerikai előadók vannak többségben az angol slágerlistákon. Mario Winans felvétele, az I Don’t Wanna Know hetek óta a tengerentúli kislemezlista második helyén tanyázik. Angliai megjelenését nagy reklámkampány előzte meg, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a kislemezek rangsorán az első helyen debütált.

Továbbra is amerikai előadók vannak többségben az angol slágerlistákon. Mario Winans felvétele, az I Don’t Wanna Know hetek óta a tengerentúli kislemezlista második helyén tanyázik. Angliai megjelenését nagy reklámkampány előzte meg, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a kislemezek rangsorán az első helyen debütált. A dalban hallható Enya is. Az ír énekesnő először határozott nemet mondott, amikor a Story Of Boadicea című dalának felhasználásával kapcsolatban megkeresték, de Mario barátja, P. Diddy annyira kedvesen és kitartóan kérlelte, hogy végül a beleegyezését adta. Enya elmondta, hogy rengetegen keresik meg ilyen ügyekben, és idáig csak kevesen kaptak zöld utat. Azért ő sem járt rosszul, hiszen, bár mindössze egy rövid részletet kölcsönzött az énekesnek, mégis hatvan százalékos részesedést kap a szerzői jogdíjakból.

Van egy jó recept arra, hogyan kerülhet vissza egy szép sikereket megélt, de már régen elfelejtett előadó a listák élére, és még csak páran éltek ezzel a lehetőséggel. Jelentkeznie kell valamelyik brit valóságshow hírességeket kikémlelő V.I.P. műsorába. ĺgy tett tavaly nyáron a Take Thatből megismert Mark Owen is. Miután kijött, a Four Minute Warning című dala az angol kislemezlista negyedik helyéig jutott, s egy darabig úgy tűnt, hogy sikerül neki a visszatérés, albuma, az In Your Own Time iránt azonban már nem volt kereslet. Az év elején az ausztrál származású Peter Andre választotta a zenei életbe való visszatérés új formáját, beköltözött az ABC televíziós társaság I’m A Celebrity... Get Me Out Of Here című, az ausztrál dzsungelben játszódó valóságshow-jába. A kilencvenes évek közepén hódított kigyúrt testű szépfiú a játék során az ismert fotómodellel, Jordannel került közelebbi kapcsolatba, s ezáltal az újságok címlapjára, és ez elegendő volt ahhoz, hogy 1996-os slágerének, a Mysterious Girl címűnek az új változata március elején az angol kislemezlista élén debütáljon. Tiszavirág-életű másodvirágzását kihasználva most gyorsan kiadta az új maxiját, rajta az Insania című dallal, amely a harmadik helyen kezdett.

A várakozásoknak megfelelően a tengerentúli lemezeladási listán Avril Lavigne új korongja, az Under My Skin az első helyre került, közel 400 ezer példány fogyott el belőle. Lavigne kisaszszony lemeze a kritikusok szerint igen jól sikerült, és egyes optimista becslések szerint a világszerte hatalmas sikert aratott debütáló albumának eladási számait is túlszárnyalhatja. Mindenesetre Angliában az elmúlt héten már nem az Under My Skin volt a legkelendőbb hanghordozó. De a becslésekkel ellentétben nem a The Corrs negyedik stúdióalbuma nyitott az élen, hanem Keane korongja, a Hopes And Fears foglalta el az albumlista csúcsát. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?