Ali G Indahouse

Egyszer egy osztálytársamnak fogorvoshoz kellett rohannia egy mozi után, mert anynyira röhögött a filmen, hogy kiverte a fogát az előtte lévő szék támláján. Ha ilyen balesetek nem fognak előfordulni az Ali G Indahouse vetítésein, annak nem Ali G lesz az oka, hanem az újabban elterjedt, párnázott ülések.

# Egyszer egy osztálytársamnak fogorvoshoz kellett rohannia egy mozi után, mert anynyira röhögött a filmen, hogy kiverte a fogát az előtte lévő szék támláján. Ha ilyen balesetek nem fognak előfordulni az Ali G Indahouse vetítésein, annak nem Ali G lesz az oka, hanem az újabban elterjedt, párnázott ülések.

Kezdjük azzal, hogy ez a film kábé ötvenszer olyan jó, mint amire számítasz. És nem azért, mert olyan idióta, vagy olyan gusztustalan, bár ilyesmi is van benne bőven. Hanem, mert olyan szellemes. Kezdjük mindjárt Ali G-vel, aki egyfelől rendkívüli és karizmatikus egyéniség, másfelől egy fehér külvárosi bunkó, aki a gettó mélyén élő feka gangszta rappernek képzeli magát. Suhogó tréningben jár, vastag aranyláncot és egyéb feltűnő ékszereket visel, fejéről sosem kopik le a sapec és a túlméretezett napszemüveg – és akkor még meg sem szólalt. Előszeretettel használ mindenféle hülye kifejezést gondolatainak tolmácsolására, amelyek főként a szex, a drog és a bandázás témái köré csoportosulnak, és egyetlen mozzanatukban sem szalonképesek. A cselekményt is úton-útfélen megszakítja egy-egy szexista álomkép, például amelyben a nagyfarkú Alit bikinis háremhölgyei kényeztetik kábító anyagokkal, vagy egy-egy kiszólás, amivel totál hülyére vesz minket, nézőket.

Ali G pár éve lett tévésztár Angliában – rikító cuccaiból a Cambridge-ben végzett, kora harmincas Sacha Baron Cohen mutat tükröt és fityiszt a társadalomnak. A kitalált figuráról elnevezett, Ali G Indahouse című debütáló filmjében a sztori csak váz, egyszerű politikai szatíra: egy senkiből a politikai intrikusok képviselőt faragnak, hogy jól felhasználják mocskos kis céljaikra, a tiszta lelkű kisember viszont jól kiakasztja őket a végére, és minden gonoszság lelepleződik. A lényeg a folyamatosan szórt poénokban rejlik, amelyeket végig annak feszültsége táplál, hogy a látszat otrombán különbözik a valóságtól. Vizuális poénparádé, középpontban egy botrányosan terpeszkedő, komikus jellemmel. (est-nelson)

Ali G Indahouse (Ali G Indahouse), színes, angol vígjáték, 88 perc, Rendezte: Mark Mylod, Szereplők: Sacha Baron Cohen, Charles Dance, Michael Gambon, Rhona Mitra

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?