Kultúra

Akcióhősök - minisorozat egy műszaki áruházból

Betört egy új műfaj a sorozatok világába: elkészült az első magyar shopping comedy, amely nem a képernyőről, hanem a legnépszerűbb videómegosztón szólítja meg a közönséget egy kereskedelmi márka saját produkciójaként.
Szabó G. László

2018. november 6. 16:13

(Képarchívum)

Akcióhősök a sorozat címe, tizenöt, egyenként két és fél perc hosszúságú epizódból áll, és az akciohosok.com-on is megtekinthető. A külföldön már régóta futó s mind nagyobb teret hódító reklámsorozat egy műszaki cikkeket kínáló áruház színes mindennapjairól szól tehetséges fiatal színészek közreműködésével. A főszerepben Csiby Gergely, A Pál utcai fiúk vígszínházi csapatának Richtere látható, aki egy nyitott, életvidám, szertelen fiút alakít a sorozatban. Ilyen miniszériát tele humoros, élet írta jelenetekkel valóban most először láthat a magyar közönség.

Történet a polcok között
„Az ausztráloknál már többévados sorozat a shopping comedy, egy elektronikai cég találta ki, bevált formula – mondja a Vígszínház ifjú művésze. – Nem fél perc alatt próbálják rátukmálni a vevőre például a számítógépet, hanem egy miniszériával hívják fel a nézők figyelmét bizonyos termékekre. Egy áruházlánc egyik üzlethelyiségét használják helyszínként, maga a történet pedig a polcok között játszódik. A néző a háttérben látja, milyen szép a turmixgép, vagy mivel ott szaladgálunk a DVD-filmek között, eszébe jut, hogy mit szeretne látni otthon, a saját környezetében. Tehát nem egy direkt rábeszélés zajlik, hanem egy fikciós történet segítségével megmutatják, hogy így is lehet vásárolni. Szellemesen megírt, humorral gazdagon átitatott epizódok által. A reklám rész ott jön be, hogy az ember nézi a részeket, tíz másodpercre megjelenik egy piros forgóikon az egyik sarokban, s ha arra rákattintasz, akciókat érhetsz el a webáruházon belül, és sokkal olcsóbban hozzájuthatsz bizonyos termékekhez.”


Fontos lépcsőfok
Színészként nem az az első számú célja Csiby Gergelynek, hogy reklámokban szerepeljen, de egy ilyen minisorozat sok szöveggel tapasztalatszerzésnek is jó, gondolta. Összekötött, viszonylag egyszerű történetek, néhány érdekesebb karakterrel.
„Én a kedves, szerelmes, naiv, mozgékony fiút játszom, aki frissen került az üzletbe, és egy laza, odamondogatós csajszi mellé osztották be, aki már régebben dolgozik az áruházban. Nincsenek nagy bonyodalmak, mindenki számára érthető a történet. Kétfordulós válogatás után kaptam meg a szerepet, és három éjszaka kellett leforgatni a tizenöt részt. Kamera előtt ennyi szöveget még nem mondtam. Az Irinyi című kisjátékfilmben sem, ahol pesti újságíróként látogatom meg Irinyi Jánost, a gyufa feltalálóját, aki Kossuthtal levelezve azon töpreng, hogyan lehetne leszedni a magyarok nyakáról a Habsburg Birodalmat. Az Akcióhősök másfajta feladat elé állított. Felmérhettem, mire vagyok képes egy egész napos pörgés után. Vígszínházi színésznek lenni nagy elfoglaltság. Délelőtt próba, este előadás, a kettő között szinkron, a kamera előtt viszont nem lehettem fáradt. Pedig este tizenegytől reggel hétig-nyolcig forgattunk. Megterhelő volt három egymást követő napon, de kibírtam. Nagyon jó alapozás, fontos lépcsőfok ez egy játékfilmhez. Örömmel fogadnám, ha lenne második évad is, de ha nem lesz, megyek tovább, más irányú munkák felé.”
A sorozat már teljes egészében elérhető online. Tomi, a történet hőse egyidős Csiby Gergellyel.


Az élet is mélyítette 
„Voltam én is ilyen szertelen, még a színművészeti egyetem első két évében is. Semmit nem gondoltam komolyan, miközben nagyon vágytam valamire, például hogy jó irányba menjenek a dolgaim. Azóta sokat megéltem a színházban, és az élet is sokat mélyített rajtam. Huszonhat évesen már mások a vágyaim, most akarok nagyokat harapni a szakmából. Még minden lehetőségnek örülök, ha kell, fejre állok, csak legyen értelme. Az a gyakorlat, az a tapasztalás, amit A Pál utcai fiúk eddigi száznyolcvan előadása adott, nagyon nagy ajándék, bár rengeteg energiát kell befektetni. De közeledik az idő, amikor ezen is túl kell lépni. Még hiteles vagyok a szerepben, de már nem sokáig lehetek tizenhárom éves kamasz. A smink, a jelmez és a mozgás még besegít egy ideig, aztán meg kell válnom a szereptől. Nehéz pillanat lesz mindenképpen. A csapat miatt is, és az előadás miatt is, hiszen másokkal együtt én is ezzel indultam el a pályán. Richter örökké bennem marad. De az Akcióhősök Tomija is előbbre vitt. Nem tettem vele óriási lépést, hiszen nem napi vagy heti sorozat szereplője lehettem, színészileg azonban ezzel is több vagyok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini: Remélem, most nem nálunk lesz a legalacsonyabb a részvétel

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

GALÉRIA: Hamiltoné a pole Monacóban

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Dráma Nyitrabányán: egy férfi torkon szúrta az élettársát

Továbbra is életképes a Híd

Legfrissebb galériák
Olvasta már?