Adele mindent vitt

London. Nem okozott különösebb meglepetést, hogy a tavalyi lemezével rekordokat döntő Adele tarolt a Brit Lemezakadémia díjátadóján.

London. Nem okozott különösebb meglepetést, hogy a tavalyi lemezével rekordokat döntő Adele tarolt a Brit Lemezakadémia díjátadóján. Négy trófeát vitt el: ő lett az év brit énekesnője, a legsikeresebb előadó, övé a legjobb brit album, és a 25 című lemez nagy slágere, a Hello is díjat kapott a Brit Awardson.

James Bay lett a legjobb férfi előadó, a kanadai Justin Bieber pedig a legjobb nemzetközi sztár. Björköt választották a legjobb nemzetközi énekesnőnek, a Catfish and the Bottlemen az év felfedezettje. A legjobb nemzetközi együttes díjával az ausztrál Tame Impalát jutalmazták. A One Direction a legjobb videoklip mezőnyben győzött a Drag Me Down című slágerhez készült klippel. A Coldplay a legjobb brit együttes díját kapta, amelyet Chris Martin énekes köszönőbeszédében a világszerte menekülttáborokban élő zenészeknek ajánlott.

A ceremónián a januárban elhunyt David Bowie-ról is megemlékeztek, a zenész posztumusz brit ikon díjat kapott. Annie Lennox skót énekesnő meghatottan idézte fel Bowie emlékét, és olyan lényegre törő látnoknak nevezte, akit mindig tisztelni és szeretni fognak, amíg világ a világ. A fiatal új-zélandi sztárénekesnő, Lorde emlékezetesen adta elő a Life On Mars című dalt Bowie kísérőzenekarával.

A díjátadó gála előtt komoly felzúdulást keltett, hogy a Brit Awards valamennyi idei jelöltje fehér bőrű volt. Válaszul a lemezakadémia ígéretet tett arra, hogy áttekinti a jelöltek és győztesek kiválasztási rendszerét annak érdekében, hogy a válogatás a lemezfelvételek teljes mezőnyét tükrözze. A szervezet egy új tanácsadó testület felállítását is bejelentette, amely a zeneipar fekete bőrű és etnikai kisebbségekhez tartozó tagjaiból áll majd. (MTI, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?