A Trónok harca lett a kreatív Emmyk nagy nyertese

Los Angeles |

<p>A Magyarországon is vetített Trónok harca című sorozat lett a kreatív Emmy-díjak nagy nyertese: a J.R.R. Martin regényfolyamán alapuló széria összesen hat szoborral gazdagodott a Los Angeles-i gálán.</p>

A helyi idő szerint szombaton este tartott ceremónián a televíziós produkciók főként technikai-művészeti érdemeit ismerték el, de színészi kategóriákban is osztottak ki szobrokat.

Utóbbi területen Emmy-díjjal gazdagodott a rákot nemrég újból leküzdő Oscar-díjas Kathy Bates a Két pasi meg egy kicsi című komédia vendégszereplőjeként. Ugyanebben a kategóriában a férfiaknál Jimmy Fallont jutalmazták a Saturday Night Live című szkeccsműsor alkalmi házigazdájaként nyújtott teljesítményéért.

A drámasorozatok vendégszereplői között a férfiaknál Jeremy Davies kapott Emmyt A törvény embere című szériában alakított szerepéért, a nőknél Martha Plimptont jutalmazták A férjem védelmében című sorozatért.

A csatornák "versenyét" szombaton a Trónok harcával arató HBO nyerte összesen 17 Emmyvel, a CBS 13, a PBS pedig 11 szoborral gazdagodott.

A televíziós Oscarként is emlegetett Emmy-díjat a legfontosabb kategóriákban - összesen 26-ban - szeptember 23-án osztják ki. A gálát az ABC élőben közvetíti.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?