A tizedik Fesztergom – június 19-21.

Esztergom |

„Jubilium!” – mondta a Szamba című filmben a jól fésült színházigazgató, és tényleg, átérezzük a szavak súlyát és jelentőségét. Ebben az esztendőben fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli az esztergomi–párkányi régió legnagyobb szabadteres nyárszaki könnyűzenés rendezvénye.

Elsősorban a közönség érdeklődésének köszönhető, hogy a fesztivál a korai kamaszkorába léphetett, s mintegy bőkezűen szórja a jó hangulatot és a jobbnál jobb zenéket. A nagy kedvencek (Auróra, Depresszió, Kispál és a Borz) és a közkedvelt „helyi erők” (Graveyard at Maximum, Szépülő Városközpont, Tűzkerék, Watch My Dying) mellett idén visszacsábítottuk a Bëlgát, a Neót, az Ossiant és a Hooliganst, és újdonságként vendégünk lesz a Moby Dick, valamint a Magna Cum Laude zenekar. Június 19-21. közt a jól ismert terepen (az esztergomi sportcsarnok szabadterén) újra a „fesztergomozóké” lesz a pálya. S mindehhez társulnak a bevált kísérőrendezvények (civil falu, véradás, fesztiválmozi stb.). Igazán minden adott ahhoz, hogy a Fesztergom hozza a „szokott” formáját, egy tartalmas kikapcsolódást adva arra sarkallja az ifjúságot (és a felnőttséget), hogy a nyár mindenütt vidám, de a legvidámabb Esztergomban. (További információk: www.fesztergom.hu.) Ízelítő a fellépőkből: Auróra, Bëlga, Depresszió, Hooligans, Kispál és a Borz, Neo, Magna Cum Laude, Moby Dick, Ossian és a Hooligans. Továbbá: karaoke-partyk, házibuli sátor. Kiemelt kísérőrendezvények: a) Véradás belépőkért: határ menti véradást tartunk június 19-én, csütörtökön. b) Kábítószer-megelőző és egyéb tanácsadó programok: Szent Jakab Alapítvány Szenvedélybeteg-segítő Központ – Fény Központ; Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esztergomi Szervezete, Esztergomi Környezetkultúra Egyesület stb. c) Fesztivál-mozi: Fesztergom-karszalaggal ingyenes filmek a Bajor Ágost Kultúrmozgóban. (gi)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?