A természet érintése

Komárom |

<p>Augusztus 23-ig látható a Limes Galériában A természet érintése című plein-air tárlat, amely hetvennyolc festményt vonultat fel.</p>

Tizennyolc kecskeméti művész, valamint barátainak alkotásai ezek a képek; pillanatnyi benyomások, amelyek színvilágukkal, a részletek kiragadásával adják tudtul a művészek által megélt észleléseket a szabadban való festésről, valamint a körülöttük lévő tájról, élményről.
„A rajz, a festés elsősorban nem a kép készítéséről szól, hanem egyfajta gondolkodás. A pontos megfigyelés az alapja annak, hogy a festő szándéka szerint engedelmeskedjen a kéz. A tájfestés számomra egyfajta meditáció, amelynek célja a tér megfigyelése, megértése, rögzítése“- vallja Dubi Árpád Miklós, az egyik kiállító művész.
A tárlaton kiállító művészek: Balogh András, Balogh József, Benkó Ádám, Bruncsák András, Dubi Árpád Miklós, Gróf Zoltán, Görgényi Tamás, Gyenes Péter, Kraszkó Zita, Harsányi Zsuzsanna, Madaras László, Menyhei Szabolcs, Pálfi Györgyi, Skultéti Árpád, Szuhaj György, Szappanos István, Vass-Eysen Áron, Walter Gábor. (ZS. Á.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?