A Sziget utolsó napja (videóval)

Budapest |

<p>Rekordok dőltek, tomboló tömegek őrjöngtek a 17. Sziget Fesztiválon! A rendezők elégedettek, az idén is megérte megrendezni a fesztivált, ugyanis látogatócsúcs született: 390 ezren voltak.</p>

Ez ötezerrel több a korábbi évek rekordjánál. Ez abszolút nézőcsúcs, hiszen 2006-ban és 2007-ben, a még hétnapos fesztiválon volt 385 ezer látogató. A szervezők meg is tettek mindent a siker érdekében.

"Nyilván nem az volt a célunk, hogy ami sikeres azt megváltoztassuk, hanem az, hogy ha lehet, akkor még színesebbé tegyük, még izgalmasabbá a kínálatot, illetve a szolgáltatásokon ha lehet, minél többet javítsunk" - mondta Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője.

A zárónapon 68 ezren voltak.
A látogatócsúcsba a szervezők a rasszizmus elleni megakoncert nézőit nem számolták bele, ahogyan tavaly a Magyar Dal Napját sem. Itt az esetleges nyereséget a rasszizmus elleni harc támogatására ajánlották fel.
A Sziget zárónapján, a Nagyszínpad utolsó produkciója, a Faith No More-koncert után meg is kezdték a színpad bontását. A bontás a takarítással együtt két hetet vesz igénybe, és utána kezdődnek a kertészeti helyreállítási munkálatok. A szervezők azt mondták, bár még perben állnak a negyedik kerületi önkormányzattal, de nagyon bíznak benne, hogy lesz Sziget jövőre is: ugyanekkor, ugyanitt!

A szöveg és a videó forrása a freepress.hu

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?