A számontartó

NAGY ERIKADunaszerdahely. A Vámbéry Irodalmi Estek keretében hóhért akasztottak az Arthe Cafe falai között, ugyanis Miklósi Péter Faggató című interjúkötete került bemutatásra.

NAGY ERIKA

Dunaszerdahely. A Vámbéry Irodalmi Estek keretében hóhért akasztottak az Arthe Cafe falai között, ugyanis Miklósi Péter Faggató című interjúkötete került bemutatásra. A szerző remekül állta a sarat, a feltett kérdésekre adott válaszaiból sok mindenre fény derült.

A lapunk Keddi faggatóiban megjelent intterjúkból készült válogatás a kötetet bemutató főszerkesztőnk, Molnár Norbert szerint szimpatikus, pedig a méltató nem is híve az interjúköteteknek. Főleg az olyanoknak, amelyekben az interjúk már megjelentek valahol. Miklósi Péter kötete olyan embereket mutat be, akik annak ellenére, hogy lépéseiket követi a sajtó, szinte soha nem kerülnek címlapra. Ennek okán az is elmondható, hogy a kötet egyfajta űrt tölt be. „Ezek az interjúk nem klasszikus interjúk, noha azoknak tűnnek. Itt a riporter úgy részese a beszélgetésnek, hogy róla is sok mindent megtudhatunk. Két főszereplős beszélgetések ezek” – vallja Molnár Norbert.

Az interjúalanyok közül többen is eljöttek a bemutatóra. H. Mészáros Erzsébet, arra reflektálva, hogy a szerző az egyszavas címeket helyezi előtérbe, szintén egyetlen szóval jellemezte Miklósit. A „számontartó” szóval. S ez ellen nem volt ellenvetése a közismert faggatónak sem. Az esten, a közönség soraiban jelen volt a jövőben talán profi fotósként is felbukkanó hatéves Hodossy Noé is, aki természetes lazasággal kattogtatta gépét, hogy megörökítse a könyvbemutató minden egyes mozzanatát az utókor számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?