A régi tárgy se nem vén tárgy

Virágóra
Az ember azt hitte, újra tudja indítani az elromlott órát. Szétszedte, bütykölte, összerakta – egy csavarnak nem jutott hely –, új elemmel próbálkozott, de az óra nem ütött. Emberünk ütött a fejére, és azt mondta: az óra marad, ha átalakul is.

Virágóra

Az ember azt hitte, újra tudja indítani az elromlott órát. Szétszedte, bütykölte, összerakta – egy csavarnak nem jutott hely –, új elemmel próbálkozott, de az óra nem ütött. Emberünk ütött a fejére, és azt mondta: az óra marad, ha átalakul is. Kiszedte a szerkezetet, leszedte a mutatókat, a számlapot teleragasztotta préselt virággal, végül visszatette a védőlapot, és felakasztotta a helyére az órát. Az időt nem mutatja, de azért kedves...

A régi jó asztal

Olyan masszív, hogy ketten is ráállhatnak. Tulajdonosa nem is tudott tőle megválni, de kopott politúrral nem éke a lakásnak. Rendbe hozatni sokba került volna, eltakarták hát ideiglenesen csúnyácska lábait. Egy földig érő kör alakú csipketerítő (függönyként már megunták), rajta egy rövidebb egyszínű, melyre gyönyörű kézimunkák kerültek – kisebb-nagyobb terítőcskék –, némelyik szakadozott, azért helyezték el őket egymásra úgy, hogy takarják a lyukakat. Az üveglap praktikus, védi a kézimunkát, és könnyen tisztán tartható. (kop)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?