A Pátria rádió kétnapi kínálatából válogathatnak

Szombaton reggel 8 órai kezdettel hírekkel indul a magyar adás. Utána a Hétről hétre című publicisztikai magazin következik, amelyben foglalkozunk azzal, hogy nyolcadik minisztere távozott a héten a Dzurinda-kabinetnek, ezúttal Milan Ftáčnik oktatásügyi miniszter. Megszólal a műsorban utódja, Peter Ponický is.

Szombaton reggel 8 órai kezdettel hírekkel indul a magyar adás. Utána a Hétről hétre című publicisztikai magazin következik, amelyben foglalkozunk azzal, hogy nyolcadik minisztere távozott a héten a Dzurinda-kabinetnek, ezúttal Milan Ftáčnik oktatásügyi miniszter. Megszólal a műsorban utódja, Peter Ponický is. Szigeti László oktatási államtitkárral az iskolai testnevelés helyzetéről beszélgetünk. Szó esik a magyarországi választásokról, amelynek második, döntő fordulóját vasárnap tartják. Utolsó közgyűlése volt ebben a választási időszakban a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának, erről is beszámolunk, ahogy a tegnap kezdődött, szombaton befejeződő Kazinczy-napok rendezvényeiről is. A műsor szerkesztője Sándor Renáta. 11.30 perckor a Hazai tükör van műsoron, amelynek szerkesztő-riportere ezúttal Licébe látogatott, hogy bemutassa a községet. Az utána következő Vándorbot című honismereti sorozatban az egyházgellei Árpád-kori templom szentségházát mutatja be Kovács László. Az orvosi tanácsadó rovat témája pedig az lesz, hogy örökölhető-e a lisztérzékenység? A déli híreket követően nóták szólnak 50 percben, majd az Irodalmi mozaikban beszámolunk arról, hogyan ünnepelték meg a Magyar Köztársaság pozsonyi Kulturális Intézetében a költészet napját, amelyet ezúttal a fiataloknak szenteltek. Orbán János Dénes, Varró Dániel költők és honi kritikusunk, Benyovszky Krisztián mutatkozott be a nagyszámú közönségnek. Ezután ismét jelentkezik ismétlő műsorunk a Tallózó, majd a Slágerhullám. 15.00-tól rádiójátékkal kedveskedünk a hallgatóknak, Z. Németh István Gulliver a nullapéhák országában címmel. 16 órakor a hírek után a Köszöntő kezdődik. Az adás 18.00-kor Napzártával fejeződik be.

Vasárnap reggel hírekkel és aktuális sportösszefoglalóval kezdődik az adás. A műsorajánlat után eseménynaptár és a hét politikai történéseinek összefoglalója várja hallgatóinkat. 9 órától katolikus félóránk, a Világosság következik, amelyben Jó Pásztor vasárnapján Rebres Mihály nagyidai lelkiatya elmélkedik. Bemutatjuk a komáromi Mariánumot, és ellátogatunk a barti római katolikus templomba is. Fél tízkor a zenei szerkesztő ajánlatában megismerkedhetnek a TNT unplugged albumával, s szólunk magáról az unpluggedról is. A 10 órai hírek után kezdődik gyermek- és ifjúsági magazinunk a Randevú. Benne összeállítás lesz egy fennállásának 20. évfordulóját ünneplő iskoláról, s megtudhatjuk, hogy a kisiskolások szerint, mi a műtét. Fő témánk a testékszer- és fülbevalódivat lesz. Ezzel kapcsolatban megtudhatjuk, milyen veszélyekkel jár, ha valaki túl sok fülbevalót visel. A sztárvendég pedig Márió. 14 óra 5 perckor az anyanyelvünkben Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását Magyar ruhadarabok címmel. 14.05-kor kapcsoljuk a BBC magyar nyelvű adását, ezt követi a Segítsünk!, amelyenek témája a sclerosis multiplex. A betegségről, tüneteiről, a környezet közönyéről hangzik el beszélgetés a tornaljai Roska Klub tagjaival. A Hazai tájakon című műsorunkban a pozsonyi Figúr bandát mutatjuk be. Ismét jelentkezik a Köszöntő, majd a Napzártával zárjuk hétvégi adásunkat. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?