A Pátria rádió hétvégi programjai

Hétvégi műsoraink sorát a Hétről hétre című publicisztikai magazin nyitja, amely reggel héttől fél tizenkettőig hallható. Hetek óta vásárlási lázban égünk, az üzletláncok nem mindennapi kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat.

Hétvégi műsoraink sorát a Hétről hétre című publicisztikai magazin nyitja, amely reggel héttől fél tizenkettőig hallható. Hetek óta vásárlási lázban égünk, az üzletláncok nem mindennapi kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat. Vajon a reklámdömping mennyire befolyásol bennünket az áruválasztásban, mennyiben változtatta meg vásárlási szokásainkat és vásárlási kultúránkat a szupermarketek megjelenése? Tisztában vagyunk-e vásárlói jogainkkal, odafigyelünk-e kellőképpen az áruk minőségére? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Marta Černával, a fogyasztóvédelmi szövetség elnökével. Összefoglaljuk a hét politikai eseményeit is, és részletesen szólunk a jövő évi költségvetés parlamenti vitájáról, valamint ismertetjük azt a felmérést is, amely a diákok tudásszintjét vizsgálta 40 országban. Fél tizenkettőkor kezdődik Miklósi Péter Délidő című élő társalgóműsora, amelynek vendége Köles Sándor, a Kárpátok Alapítvány ügyvezető igazgatója. A téma az eurorégiók gyakorlati küldetése. Fél kettőkor kezdődik a Keresd a nőt. Női magazinunkban ezúttal a szépségé a főszerep, a héten kezdődtek a Miss Ekonomickej Univerzity 2005 elnevezésű szépségverseny válogatói, erről is kérdezzük a főszervezőt, Kósa Pétert. A műsor vendége lesz Mórocz Szilvia divattervező, a szépségpercekben pedig az alkalmi smink fortélyairól lesz szó. 15 órától A kultúra világában foglalkozunk a közelmúltban elhunyt Juraj Beneš The Players című operájával, amelyet nemrég mutattak be a szlovák fővárosban, Kerekes Gábor magyarországi kortárs fotóművésszel pozsonyi kiállítása kapcsán beszélgetünk, Varsányi Marit, a komáromi Jókai Színház művésznőjét pedig jelenlegi szerepeiről és terveiről faggatjuk.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor hét órakor. A műsorajánlat után visszatérünk a hét politikai eseményeihez. A nyolcórai ötperces híradást követően A hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. A kilenc órai hírek után katolikus műsorral várja a hallgatókat a Világosság című egyházi magazin. Advent harmadik vasárnapján Kiss Róbert dunaszerdahelyi lelkipásztor elmélkedésének témája az öröm. A műsorban összeállítás hangzik el az ebedi templomban rendezett Szállást keres a Szentcsalád ünnepségről, majd Bartal Károly Tamás jászóvári apátot kérdezzük a karácsonyi előkészületről. 10 órakor híreket mondunk, majd a kicsiket várjuk a készülékekhez. A Gyerekzsúrban bemutatjuk azt a települést, ahol egész évben karácsony van. 11 órától ifjúsági műsorunkban megismerkedhetnek egy ifjú romániai rádióssal, aki szerelméről, a rádióról, a rádiózásról beszél, majd beszámolunk a Juhász Gyula Ifjúsági Klub megalakulásának 40. évfordulójáról, és vendégeink is lesznek: Varsányi Mari és Olasz István a Nyuszi ül a hóban című mesejáték szereplői. 13 órakor a Térerő jelentkezik: témája a magyarországi népszavazás a kettős állampolgárságról. 14 órakor híreket mondunk, majd a Kaleidoszkópot közvetítjük. A műsorban megszólal két magyarországi történész, akik a várostörténet-írás szerepéről mondják el gondolataikat, Medgyessy Mária színművésszel pozsonyi látogatása alkalmából beszélgetünk, s megismerkedhetnek Németh Ödön nyugalmazott diósförgepatonyi pedagógussal, aki számos élvonalbeli sportolót indított el a pályán. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon című néprajzi összeállításban adventi énekeket és szokásokat mutatunk be. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?