A nulladik Neon

Az Uprising után egy újabb nyári fesztivál szervezői fedezték fel Pozsony legszebb üdülőövezetét, az Arany-homokot (Zlaté Piesky).

Az Uprising után egy újabb nyári fesztivál szervezői fedezték fel Pozsony legszebb üdülőövezetét, az Arany-homokot (Zlaté Piesky). Az elektronikus tánczenére specializálódó Neon fesztivál június 24–25-én lesz, két komoly sztárvendéggel, két színpaddal és sátorozási lehetőséggel.

Európai formátumú rendezvényt álmodtak meg a szervezők, ahol a vizuális elemek, a háttérvetítés, a lézershow, a fényeffektek ugyanolyan fontosak, mint a zene.

„Azt vettük észre, hogy Szlovákiából nagyon sokan utaznak a szomszéd országokba hasonló bulihétvégékre, mivel nálunk egyelőre nincs ilyen jellegű fesztivál. Ezen szeretnénk változtatni a Neonnal”– mondta Juraj Volentics főszervező, aki egyelőre három nevet árult el a „nulladik” évi felhozatalból, köztük a két headlinert.

Underworld

Valamikor a 90-es évek elején dívott az a szlogen, hogy az elektronikus tánczene a jövő rock and rollja. Ha ez még mindig igaz, akkor az Underworld duó az elektronikus zene Beatlese, hiszen igazi veteránok, idestova 26 éve űzik az ipart. Mára talán azok is hallottak róluk, akik nem kifejezetten technopártiak, hiszen a 2012-es londoni olimpia nyitó- és záróceremóniájának Rick Smith és Karl Hyde volt a zenei vezetője. Danny Boyle rendezővel dolgoztak együtt, és nem véletlenül esett rájuk a választás, már 1996-ban, a Trainspotting című kultfilmben is együttműködtek a később világhírűvé vált filmessel. A moziban figyeltünk fel az innovatív kántálós éneket tartalmazó, fejrázásra késztető ritmusú Born Slippy című dalukra, amely egy generáció, sőt az egész műfaj himnusza lett.

Megszállottakról van szó, Oblivion With Bells című 2008-as lemezükre állítólag közel 200 szám közül választották ki a legjobb 11-et. Legutóbbi lemezük 2010-ben jelent meg Barking címmel, a trance, a drum and bass és a dubstep intelligens keveréke hallható rajta. Ezután mindketten szólóprojektjeikkel voltak elfoglalva, március 18-án viszont megjelenik az új Underworld-album, úgyhogy pont a legjobbkor érkeznek ismét hozzánk. 2008-ban jártak utoljára Pozsonyban, akkor az Inchebában léptek fel, zsúfolt ház előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?